I kveld kan Karoline Grøvdal vinne gull

Mange i Rauma vil nok stimle foran tv-skjermene i kveld når finalen i 3000 meter hinder for kvinner går av stabelen.

Karoline Bjerkeli Grøvdal, her under 3000 meter hinder under Bislett Games i år, løper i kveld finale i 3000m hinder. Hun er gullfavoritt for mange.  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Nyheter

I kveld kan Karoline Grøvdal vinne gull under EM i 3000 meter hinder for kvinner. Finalen går kl. 20.55 i kveld og går direkte på NRK1.

Vond hals

Karoline Bjerkeli Grøvdal har slitt med halsproblemer, men hadde ingen problemer med å ta seg videre til EM-finale på 3000 meter hinder i Berlin fredag.


Karoline lett videre til finale

Karoline Bjerkeli Grøvdal har slitt med halsproblemer, men hadde ingen problemer med å ta seg videre til EM-finale på 3000 meter hinder i Berlin fredag.

Grøvdal tok umiddelbart ledelsen for å være først over hindrene, og var først fra start til mål i sitt kvalifiseringsheat med tiden 9.34,23.

Grøvdal byttet satsingsøvelse til 3000 meter hinder på tampen av forrige sesong etter et monsterløp under NM.

En voldsomt god prestasjon i Monaco forrige uke, der hun løp inn til 9.18,36 og årsbeste i Europa, har gitt henne favorittstempel før finalen på avslutningsdagen.Kunne blitt god på ski


- Man vil alltid få et stempel på seg - «medaljehåp» passer meg best

«Gullhåpet» Karoline Bjerkeli Grøvdal lader opp til EM hjemme i Isfjorden.

Fetteren til Karoline, Håvard Bjerkeli, uttalte til Rbnett denne uken at Karoline lett kunne hevdet seg i langrenn også.

Han vant selv VM-sølv på sprinten i Val di Fiemme i 2003. Han er 13 år eldre og var det store forbildet for hinderløperen da hun var i starten av tenårene.

Derfor ville også hun bli langrennsløper.

– Hun hadde ikke vært der hun er i dag uten å være strukturert. Jeg tror Karoline hadde hatt veldig gode sjanser til å bli veldig god i langrenn også. Når hun er topp 10 i verden i friidrett, tror jeg det ville vært mulig i langrenn også. Det er jeg overbevist om, sier Håvard Bjerkeli til Aftenposten.

EM-finalen går på NRK1 i kveld kl. 20.55.


Tora fra Eidsbygda klarte 99 av 100 på landskytterstevnet

Tora Skiri var ikke helt fornøyd med finaleskytingen, men klarte seg veldig bra i en klasse med hundrevis av deltakere.