Brage var mer stø på avtrekkeren enn flesteparten av konkurrentene og fikk anvist 12 treff av like mange mulige. Han hadde seks innertreff og endte opp som nummer elleve. Det var bare tre innertreff som manglet på at han var en av tre som fikk muligheten til å være med på en omskyting om seieren.

Ikke surt

-Jeg kunne ha tenkt meg og vært i posisjon til det. Men jeg kan ikke si at det er surt at jeg ikke får den muligheten s lenge jeg skyter så bra som jeg gjør. Det var lite som manglet på at det var helt perfekt, sa Brage.

Han ga prestasjonen en åtter eller tier på en sala fra en til ti da det siste finalelaget hadde skutt.

Gode forberedelser

Det var rekordmange som skjøt fullt på den innledende feltrunden og som var i posisjon til å skyte om seier og gode plasseringer. Spesielt ettersom antall innertreff ble nullet ut og alle som hadde 30 treff hadde de samme forutsetningene foran finalen. Brage var både spent og forventningsfull.

-Jeg har helt siden forrige fredag visst at jeg skal skyte feltfinale i dag. Jeg har hatt god tid på å forberede meg og føler jeg er godt rustet for å prestere. Målet er å skyte fullt. Dersom jeg klarer det blir det forhåpentligvis en god plassering. Det er gjennomføringen og prestasjonen jeg er opptatt av.

Mange skytterkonger

Brage merket at det var ekstra varmt under skytterjakka da det var opprop og det nærmet seg skyting. Men han hadde kontroll på spenningsnivået foran det som var hans største oppgave som skytter. Det skulle også vise seg en times tid senere at dette ble hans største dag som skytter.

19-åringen skjøt fullt hus for andre gang under landsskytterstevnet. Flere tidligere toppskyttere og tidligere skytterkonger måtte se hans navn foran seg på resultatlista. Det var stort sett også bare kjente navn foran Skiri på resultatlista. Brage var på delt ellevteplass da alle skutt.

Kjempet om NM-tittelen

Det er en prestasjon av en som er fersk i skyttersammenheng. Mest oppsiktsvekkende var det at han bare var tre innertreff unna å få kjempe om NM-tittelen i felt da kongelaget i felt var ferdig med skytingen.

-Jeg gleder meg over god skyting og en kjempebra plassering. Jeg reiser heim med en god følelse og gleder meg allerede til neste års landsskytterstevne, sa Rauma-skytteren som neste år tar steget opp i klasse fem, det som er den gjeveste klassen. Han er innstilt på å gjøre en solid treningsjobb gjennom høsten og vinteren i håp om at det skal gi ytterligere fremgang.