Festivalsjef i Rabalderfestivalen i Molde, Eivin Fadnes, hviler ikke på laurbærene etter at barnefestivalen hadde kjempesuksess da den ble satt opp for andre gang i sommer. Nå blir det forestilling i Åndalsnes.

Tindesenteret

– Vi har et mål om, og lyst til, å sette opp arrangement slik at alle barn i Romsdal skal få sjansen til å ta del i det vi holder på med, sier Fadnes.

– Vi jobber med å få på plass arrangement i Eide, Bud, Aukra og en del andre plasser, men alt er ikke på plass enda.

Det som er på plass er at det blir konsert fredag 17. august i Tindesenteret i Åndalsnes. Da får byen besøk av forestillingen «Meg og kameraten min.» Forestillingen, og platen musikken er på,  har fått strålende kritikker i både VG, Dagens Næringsliv og en rekke andre riks- og lokalviser.

– Dette var kjempepopulært på Rabalderfestivalen i sommer.

Publikum styrer forestillingen

Målgruppen for forestillingen er barn fra 3 – 12 år. Om det høres ut som et vidt spenn er det fordi forestillingen styres av den retningen publikum ønsker at den skal gå.

– Vi så vel ingen andre forestillinger hvor publikum var så engasjerte, som på nettopp denne, sier Fadnes.

– De har laget skikkelig fengende popsanger om vennskap, det å være forelsket og et eget univers som er knyttet til tekstene og temaene. Det hele er veldig fantasifullt. Plutselig er man i rommet og drømmer seg bort. Så er man tilbake på jorda igjen. Sangene knytter det hele sammen

Vil lage mer

Rabalderfestivalen har fått støtte fra Gassror og kulturrådet for å sette opp disse konsertene.

– Går det slik vi håper, og at dette er noe publikum ønsker, så fortsetter vi til våren. Og da kommer vi gjerne til Åndalsnes igjen, avslutter Fadnes.