Raumarock bruker betalingssystemet Cashless som betaling inne på festivalområdet. Et kort «lades» med penger og dette kortet skal brukes inne på området som betaling for både mat og drikke. Cashlesskortene kjøpes med betalingskort eller vipps og kundene bestemmer hvor stort beløp som settes inn.

Åndalsnes Avis har fått henvendelser om at festivalen tjener penger på dette ved at beløp som er satt inn, ikke blir tatt ut igjen.

Daglig leder i Raumarock, Dag Inge Landbakk, reagerer på problemstillingen med å si;

– Det er det verste jeg har hørt. Vi vil ikke svindle folk. Han viser til at det er satt ut automat på Circle K på Øran der folk kan nulle ut kortene sine og det var flere stasjoner ved utgangen på festivalområdet der penger kunne tas ut. Han viser til at det ligger ute informasjon om dette på Facebook og at det står informasjon på Cashlesskortene. Folk kan også legge kortet i en konvolutt og sende inn. Da vil restbeløp bli refundert.

– Jeg tror det mest handler om at det er noen som har glemt å ta ut pengene sine og som irriterer seg over det. Folk ringer til meg om alt mulig, men om dette har jeg aldri mottatt en eneste klage.

– Andre festivaler har gått bort fra dette systemet. Hvorfor har ikke dere gjort det?

– Fordi det fungerer veldig godt og er forferdelig lettvint. Det er også en rask måte å betale på og bidrar til å redusere køproblemer.

– Har dere vurdert vipps?

– Ja, det har vi gjort og det er mulig å bruke vipps til å kjøpe cashlesskortene. Men det er ikke mulig å bruke vipps til mat og øl.

– Har dere ikke informert godt nok?

– Vi informerer så godt vi kan både på Facebook og med informasjonen på kortene.

– Har dere oversikt over om dere tjener en del penger på dette ved at folk ikke tømmer kortene sine?

– Det er ingen betydelige beløp, men det kan være at noe ikke tar ut 20–30 kroner som de har igjen på et kort. Vi har selvfølgelig ikke til hensikt å svindle folk, sier Dag Inge Landbakk.