Tre basehoppere omkommet på kort tid:

– Fjellsport betyr også risikosport

Tom Erik Heimen har hoppet 1.800 basehopp og er en av nestorene i sporten i Norge.

Undersøker ulykker: Basehoppveteranen Tom Erik Heimen er med på å kartlegge årsaker når det skjer en basehoppulykke. Alle konklusjoner legges på en nettside for å hjelpe andre til å unngå at ulykker skal skje.  Foto: Atle Dahl

Nyheter

– Tre tapte liv er tre for mye, sier Tom Erik Heimen når vi ber han kommentere at tre basehoppere har mistet livet i Møre og Romsdal i løpet av relativt kort tid denne sommeren. Men så er han rask med å legge til at det også er mulig å si at det ikke er så mange ulykker i forhold til hvor mange hopp som faktisk blir gjort i løpet av en sommer eller i løpet av et år. Tom Erik Heimen mener det ble gjort opp mot 1000 hopp i Rauma bare under fjellfestivalen i år. Fra Kjerag regner man med at det blir gjort rundt 5.000 hopp i året og at fjella i Møre og Romsdal trolig ikke ligger så langt etter. Minst 10.000 basehopp blir gjort fra fjell i Norge i løpet av ett år.