Vi fulgte med hele lørdag og holdt leserne våre oppdaterte med stemningsrapporter, bilder og omtaler av de som spilte. Lest alt her!

Revolt

Det regnet da Molde-bandet Revolt kom på scena. Det var knapt 100 personer som var kommet inn på området da de gikk på scena, men de purunge guttene er allerede rutinerte på scena. Så de som var der stimlet foran scena og satte virkelig pris på det de fikk høre.

Etter hvert ble det både dobbelt og tre ganger så mange folk som da Revolt begynte konserten, så det er tydelig at ryktet til Molde-guttene har spredt seg.

De reklamerte også for LP-en sin, som kan kjøpes, på vinyl, i merchandise-kiosken på RaumaRock.

De spilte stort sett egenkomponert materiale, men dro også i land en cover av Phil Collins' "In the air tonight." Mange flere enn bare journalisten følte seg nok gammel da de introduserte den som en låt som kom ut 20 år før bandet ble født...

LÜT

Punkbandet LÜT hadde en solid fanskare foran storscena da de kom på i striregnet. De ble nominert til Spellemannsprisen i fjor og vant også P3 Gull i kategorien "Årets beste liveartist 2017."

Dette var god gammeldags punkrock og med sydvester, hetter, regnjakker, ponchoer eller rett og slett i vanlige klær og t-skjorter, stod en stor andel av de ca 400 som var inne på plassen foran scena og digget.

Av en eller annen merkelig grunn ble det nå 50 minutters pause i musikken, og de aller felste søkte til teltet.

Valentourettes

Valentourettes består av musikere fra ulike band og de hyller Joachim Nielsen ved å framføre Jokke & Valentinerne-låter. Med Petter Baarli fra Backstreet Girls på gitar, vet du hva man får. Rett fram rock'n'roll som drar folk og lager fest.

Regnet kommer og går, men folk ser ut til å være forberedt. Og noen bare regelrett skiter i været. Som jo er den riktige holdningen.

Gåte

Det norske bandet Gåte gjorde en eventyrlig suksess på tidlig 2000-tall med sin folkrock. Akkurat som Kaizers Orchestra debuterte de i 2002 med braksuksess, og de ble snart festivalyndlinger.

I 2017 ble de gjenforent, og ut fra publikumsreaksjonen i kveld på RaumaRock, så var de savnet! Dypt! For det er når fullstappet fra scenen og helt bak til lydmannen.

Og for et show bandet har! Det er visuelt fantastisk, en fotografs drøm, med lyssetting, kostymer, vifter og røykmaskin. Og publikum er helt med på alt bandet serverer. Og bandet er tight som fy, og vokalist Gunnhild Sundli står der som en isdronning, med krone på hodet, og synger til et publikum som er trollbundet.

Dette er kveldens høydepunkt, folkens, så langt! Sang bort regnet gjorde Gåte også!

Backstreet Girls

Før Backstreet Girls  kom festivalsjef Dag Inge Langbakk på scenen og takket alle for at de hadde kommet.

– Dere er det egentlige festivalsjefene, sa Langbakk.

– Det er dere som avgjør om det blir festival eller ikke, og det gjør dere med å kjøpe billetter.

Så var det klart for Norges svar på AC/DC, boogierockens mestere, Backstreet Girls. De er tilbake på RaumaRock og har vært her mange ganger før, men det ser ikke folk ut til å bry seg nevneverdig om.

Her er armene i været, ølen skummer, regnet er borte og folk har det bare gøy. Det er fest, folkens.

DumDum Boys

Etter at det ble annonsert utover høyttalerne at festivalen neste år har booket fem arister, kom det som mange hadde ventet på, og kjøpt billett for.

Veteranene DumDum Boys, med Prepple i spissen, leverte det de kom for, slik at RaumaRock kan leve opp til rocke-biten av navnet sitt.

Nå var det bare duskregn, men folk hygget seg så mye under konserten at ingen la merke til det.

DumDum Boys hadde æren av å avslutte festivalen, så de kunne tillate seg noen ekstranumre.

Etter at trøndervokalisten og bandet hans har gått av scenen er Raumarock 2018  definitivt over.