Fredag ettermiddag spilte Janove Ottesen en intimkonsert på Trollstigen. På grunn av tett tåke måtte den flyttes innendørs. På kvelden stod han på hovedscenen på RaumaRock. Vi møtte ham mellom disse to konsertene.

Blir veldig nært

– Er du fornøyd med konserten i Trollstigen i dag?

– Det var veldig kjekt. Og så mye folk, jeg trodde at folk ville holde seg vekke på grunn av det dårlige været. Men så ble det helt fullt. Og det var veldig morsomt.

Han sier at det å spille et helt akustisk sett, med kun gitar, gjør at ting blir veldig nært.

– Og da blir publikum mye mer lyttende enn vanlig. Teksten blir plutselig 80% av din opptreden, for det er den folk hører. Men det er veldig kjekt å formidle tekst på den måten. Og så kan man snakke mer med folk mellom sangene. Så konserten var veldig fin.

– Hva blir den største forskjellen på å se deg på storscena i kveld under RaumaRock?

– I kveld blir det jo full trøkk, med full beat og fullt band. Skikkelig rock. Det er ikke det samme i det hele tatt som konserten oppe på Trollstigen.

Ny EP

– Gjør du slike akustiske konserter som du ga på Trollstigen ofte?

– Nei, det er ikke så veldig ofte. Men jeg kommer med et nytt album, en EP, i høst som heter Spindelvevriff. Den har jeg spilt inn kun med et piano, en gitar og meg på vokal. Det kommer ut i august, og det skal jeg på turné med, alene. Det gleder jeg meg til.

Janove sier at alle låtene han har skrevet er i utgangspunktet komponert på piano eller gitar.

– Men så har jeg alltid et band som framfører de, med meg på vokal i front. Men det er jo jeg som har laget sangene, så jeg kan jo også spille dem. Så nå vil jeg spille låtene slik de ble skrevet. Både de nye, men også de beste av de gamle låtene. Omtrent slik jeg gjorde i dag.

– Det er som om vi får høre demoversjonene dine

– Ja, det blir mer vakkert enn.. hva skal vi si..festlig. Mer dempet. Og da blir det et mer lyttende og sittende publikum. Og det blir sikkert langt mer personlig.

Var på en måte med og startet RaumaRock

– Jeg vet ikke om du er klar over det, men Kaizers Orhcestra var blant de første bandene som spilte på RaumaRock. Dere spilte her på den aller første festivalen.

– Ja, jeg ble fortalt det i dag. Det er jo stas det. Vi var med å starte festivaler i 2002. Da vi var et nytt og ferskt band som hadde fått braksuksess på debuten, så ville alle ha oss til å komme og spille i bygden sin. Og for at det skulle skje, så måtte de skaffe seg en scene, for de hadde ikke scener slik som Rockefeller. Og da lagde de festivaler i stedet, som vi kanskje headlinet. Og en del av festivalene overlevde.

Helt hvitt

Han er imponert over hva RaumaRock har blitt.

– Den har tydeligvis vokst. Vi har vært her mange ganger, så vi kjenner igjen miljøet. For det er en unik setting. Men jeg har aldri vært på Trollstigen.

– Synd du ikke fikk noe utsikt.

– Ja, det var helt hvitt bare.

– For de som kommer i kveld: Hva kan de forvente seg?

– Det blir et show med full trøkk, klapping, dansing og stor stemning. Vi har en fin rytme i showet, og vi ser at det klaffer hver helg vi spiller. Så dette blir bra!

Og de som kom på konserten noen timer etter at vi hadde pratet med ham kan skrive under på at Janove holdt det han lovet. Noen han sikkert gjør med den kommende turnéen og EP-en også!