Omtrent 500 personer gikk opp til oppen av Nesaksla, som torsdag ettermiddag lå innhyllet i tåke, for å se Tea Megaard og Bare Egil åpne Raumarock 2018.

Tea og Odin

Festivalsjef Dag Inge Langbakk fortalte at det lenge så ut til at helikopteret ikke ville kunne lande med utstyr og artister. Men de holdt motet oppe og fikk landet imellom tåkebygene

Etter at Langbakk hadde ønsket alle velkommen, erklærte han festivalen for åpnet. Han overlot deretter mikrofonen til Averøy-jenta Tea Megaard.

Til tross for sine bare 16 år har hun allerede gjort seg bemerket på NRK og i UKM, og skal i sommer spille på flere festivaler.

Hun skriver alle låtene selv, og med hjelp av en Loop Station, som gjør at hun kan ta seg selv opp og så sette det på repetisjon, bygger hun opp låtene der og da På de siste låtene kom Odin Landbakk inn og koret, samt spilte gitar sammen med hene.

Imponerte

Margrethe Malmedal fra Fræna var der sammen med kjæresten Andreas Langås fra Molde. De bor til daglig i Aukra, men hadde bestemt seg for å kombinere konsert med fjelltur i dag. De var imponerte over Tea.

– Spesielt det at hun bare er 16 år og er så dyktig, sa Margrethe.

For mye røykmaskin

Etter Tea tok Bare Egil over. Han åpnet med å skryte av Tea, men han synes bruken av røykmaskin var overdreven og ville gjerne ha litt mindre av det - og pekte på tåkehavet…

Han åpnet konserten med sangen om Arne som ramler ned trappa og dør. Dette for å minne alle om at de måtte være forsiktig i trappene ned fra Nesaksla etter konserten.

I låten John Dee ga han John Dee æren/skylden (stryk det som ikke passer) for tingenes tilstand både i Rauma og på Oskar Sylte Mineralvannfabrikk.

Deretter ble det både trønderharselas og en låt som han hadde skrevet på hotellrommet før han han ble fløyet opp på fjellet.

– Kvaliteten preges av hvor nært jeg er deadline, sa han.

Fans

Til slutt sang han om Speiderne, og om hvor mye bedre de kunne få ting til enn alle andre. For eksempel å lede Farmen og det å være basehopper.

Mens Bare Egil sang lettet tåka mer og mer, og det var sol da folk begynte å gå ned fra fjellet etter konserten.

Publikum lo og koste seg. Det gjaldt ikke minst Kai Ove Riise, Eva-Britt Riise og Knut Riise (9). Det var sistnevnte som var den største fanen til Bare Egil.

– Jeg pleier å høre på musikken hans før jeg legger meg, og så var han på skolen vår på Lesja og holdt konsert. Det var kjempegøy.