Thor Forsman besøkte Mittet camping for første gang i 1965, da sammen med sine foreldre. De hadde familie her i området, så det var det som lokket dem hit første gang.

– Siden har jeg vært her nesten hvert eneste år. Jeg har jo på mange måter vokst opp her, forteller han.

Siden 2009 har også Maud vært med. De to bor i Stockholm i Sverige.

– Folk spør oss jo hvert år om vi skal tilbake til Norge. Også tenker vi kanskje «nei, ikke i år». Men så ender vi alltid opp her likevel. Vi pleier å si at bilen går hit automatisk. Det blir ikke ferie uten at vi kommer til Mittet, ler hun.

Ro og natur

Forsman forteller at å komme til Mittet føles som å komme hjem.

– Det er så vakkert her. Vi setter veldig pris på naturen, fisket, og ikke minst den friske luften. Den har vi ikke i Stockholm, forteller han.

– Det er så «lugnt och skönt» her. Her slapper vi av og stresser ned. Også tar vi turer til Valldal eller Molde, for eksempel, forteller Stjernström.

Begge skryter av servicen og fasilitetene på campingen.

– Det er utrolig flott her, mener de.

Tyske Helmut Krebs er en annen som har lang fartstid på campingplassen.

– Jeg kom hit første gang i 1970, da var jeg på rundtur i Norge med mine foreldre. Jeg likte meg så godt her at jeg har vært her hvert år siden, forklarer han.

Nå er han på Mittet tre-fire måneder hvert år.

– Jeg liker stillheten og landskapet, sier Krebs.

Brenner for campingen

For mange av gjestene er det tyske Dieter Blomer de møter når de sjekker inn.

– Jeg elsker denne plassen. Første gang jeg kom hit var det helt tilfeldig. Også ble jeg tatt så godt imot her, og fikk mange venner. Det er så mye bra folk her, sier han.

Han har tilbrakt mye tid på Mittet siden han kom første gang i 1980. Nå, som pensjonist, tilbringer han halve året her – og bidrar med mye.

– Han lever og ånder for denne campingplassen. Det er takket være Dieter at vi har en så bra camping her. Han gjør en uvurderlig innsats, skryter Tore Gunnar Faye, daglig leder på Mittet camping.

– Alle slags folk

De har en stor gjeng som kommer tilbake år etter år, og de tar imot mange forskjellige folk i løpet av sommeren.

– Vi har selvsagt mange fiskere som kommer hit, men vi ønsker ikke å være en ren fiskecamping. Vi har for eksempel også mange familier og mye turfolk her. Det er mange flotte turer og utflukter man kan ta med utgangspunkt på Mittet. Vi ønsker alle velkommen, sier han.

Blomer og Faye forteller at det er aller mest tyskere og nordmenn som besøker campingen.

– Men det er også mange svensker, franskmenn, nederlendere og belgiere, blant annet. Folk kommer fra hele verden, sier Blomer.

God sesong

De kan fortelle at årets sesong er god så langt.

– Det har vært en flott sommer så langt, med tanke på været. Vi har godt besøk, men det er veldig tørt i elva, så mange av fiskerne venter nok på regn, sier Faye.

Mittet-elva er den eneste elva hvor man nå kan drive ordinært laksefiske i Rauma, siden de ikke har hatt smitte av Gyrodactylus salaris.

– Vi har fått utvidet laksefiskesesongen med to måneder, så det er vi glade for. Nå er det litt for tørt, men får vi litt regn, er nok enda flere av våre faste gjester på pletten med fiskestanga i løpet av noen dager, smiler Faye.