Ulrich Bartels, eller Ulli, har solgt iskrem i Rauma i fem år. Han reiser rundt med bilen sin og er ofte å se både i sentrum og nedenfor Nesaksla.

Lørdag var han på plass i sentrum, og der hadde han "premiere" på en helt ny iskremsmak. Og den har du antakelig ikke vært borti før:

Is med smak av røkelaks.

- Jeg tror nok at jeg er den første i Norge som lager is med denne smaken. Jeg vet ikke helt hvordan jeg fikk ideen. Men jeg liker å eksprimentere med nye smaker, og så fikk jeg lyst til å prøve med laks. Jeg har en annen ide til en smak som jeg skal teste ut i neste uke. Jeg vil ikke si hva slags smak det er ennå, men hvis det blir vellykket, kommer den kanskje for salg, forteller Ullis.

- Tørr ikke prøve

Ulli kunne lørdag fortelle at det ikke var det beste is-selger-været, men at det likevel hadde vært litt folk innom.

- Hvordan har salget av lakse-is vært så langt?

- Det er et par som har prøvd den, og de sa den var god. Men generelt er folk skeptiske, og vil helst ha sjokolade, jordbær og vanilje. Folk er ikke så flinke til å prøve noe nytt. Men i Thailand vet jeg at de har suksess med sushi-is, så hvorfor ikke røkelaks-is. Den smaker godt altså, smiler iskrem-gründeren.

Generelt opplever han å få gode tilbakemeldinger på isen. Men han skulle gjerne sett at salget gikk bedre.

- Jeg har stor konkurranse fra de kjente merkene som Diplom-Is og Hennig Olsen. Mange vil ha det de kjenner til. Derfor må jeg hele tiden prøve nye ting, sier Ullis, som også har blant annet lakris-is i sortimentet sitt.

- Den har jeg fått veldig gode tilbakemeldinger på, av de som tørr å prøve den, forteller han.

Drømmer om iskrem-kafe

Ulli forteller at drømmen er å starte en iskrem-kafe på Åndalsnes neste år.

- Det har jeg lyst til, men jeg vet ikke helt hvordan jeg skal gå fram med tanke på lokaler og slik. Så vi får se, sier han.

Journalisten måtte selvsagt prøvesmake lakse-isen. Og konklusjonen? Sjokoladesmak er nok fortsatt favoritten, men laks var jammen heller ikke så verst!