En helt vanlig dag - Vår frilansjournalist Tormod Lien har fått i oppdrag: Dra ut en helt vanlig dag og møt folk. Denne uka møtte han turister på veg opp og ned Nesaksla.

– Romsdalseggen innfridde så til de grader. Vi har lenge hørt om denne perla via både familie, venner og sosiale medier, forteller de spreke damene fra Oslo.

Med cruisebåten «Costa Mediterranea» ved kai, var det mange turister som hadde funnet vegen til Rampestreken. Andre tilreisende hadde også brukt dagen over Romsdalseggen.

Mikkel Mobekk (28) fra Brumunddal, som bor noen dager på Måna Camping i Måndalen sammen med sin samboer, har feriert i disse trakter flere ganger tidligere.

– Det er landskapet, naturen og fiske på fjorden, som er årsaka til at vi stadig ferierer her, sier Mobekk, som har med sin egen båt.

Kåre Lervik (64) fra Valsøyfjord, er på besøk hos sin søster Anne Karin Haugen som bor på Åndalsnes. Lervik har brukt dagen over Romsdalseggen for første gang.

– Dette ble en veldig flott tur, som absolutt frister til gjentakelse, sier Lervik, som medgir at nedturen fra Aksla var det som røynte mest på knærne.

Hanne Røsbjørgen (23) og Bente Wekre (23) fra Melhus, har aldri vært i Rauma tidligere.

– Dette ble en fortreffelig tur over Romsdalseggen, i flotte omgivelser i nydelig vær. Vi har hørt om dette flotte stedet via sosiale medier. Derfor valgte vi å ta turen hit i dag. Vi startet heimefra i morges kl. 05:30, og brukte fem timer over Romsdalseggen. Nå skal vi ta et bad på stranda ved Kammen, før vi returnerer heimover igjen, sier de blide jentene fra Melhus.

Ole Gunnar Svenøy (67) og Kari Markanes (56) kommer fra Elnesvågen. De også forteller at de har gått Romsdalseggen for første gang.

– Vi har tidligere gått både Besseggen, Gaustatoppen og Prekestolen, men turen over Romsdalseggen var absolutt den flotteste. Vi syns også at Åndalsnes med omegn er et flott sted å komme til med hyggelige mennesker, sier de to som bor på Grand Hotell.

Far og sønn, Arne Lied (63) og Andreas (23) fra Molde, har gått Romsdalseggen for andre gang. De tok første bussen fra sentrum til Vengedalen, og kan fortelle om mye folk i fjellet.

– Vi er oppvokst i nærmiljøet, så vi tenker kanskje ikke så mye på hvor flott det er her. Men vi har ingen problem med å bruke hele spekteret av superlativer, for å beskrive naturen og alpebyen Åndalsnes ved fjorden, sier Arne Lied og får bekreftende nikk fra sønnen Andreas.

Ann Hege Frøseth (24) fra Kristiansund, har fått med seg venninna Kate Etherington (24) fra Australia og kompisen Håkon Karlstad (27) fra Lillestrøm til en dagstur til Romsdalen.

– Vi har lenge snakket om å ta turen hit for å gå Romsdalseggen, siden vi har sett mange flotte bilder herfra. Nå passet det ekstra godt siden Kate var i Norge, sier Ann Hege Frøseth.

Lisa Marie Langstein (26) fra Tomrefjord, tok turen for å vise kjæresten Fredrik Johansen (28) fra Bergen, Romsdalen på sin beste side.

– Jeg har både venner og familie som tidligere har gått Romsdalseggen. Nå var det heldigvis vår tur, sier Langstein, som syns turen var en perle å vise fram.

Arnt Sommerlund (51) fra Molde og kompisen Øyvind Lohne (51) fra Tromsø har nettopp avsluttet Introveggen i Via Ferrata for første gang. Begge beskriver turen som en flott opplevelse i trygge omgivelser og godt tilrettelagt.

– I forgårs gikk vi Romsdalseggen i tåke og kom ut fra eggen i strålende sol. Neste år er vi tilbake. Da blir det Vestveggen i Via Ferrata, lover Sommerlund, tidligere redaktør i Romsdals Budstikke, som forteller at nå blir det fokus på Moldejazz.

Bjørg Brunvoll (66) fra Molde, har tatt med seg sønnen Helge Brunvoll (41) og barnebarna Hedda og Aksel Sivertsen Brunvoll (13).

– Jeg har gått turen over Romsdalseggen to ganger tidligere. Derfor var det ekstra kjekt å få med meg både min sønn og barnebarna i dag, sier den spreke 66-åringen, som gjerne tar turen tilbake for å vise det flotte stedet til utflytta romsdalinger og andre.

– Vi ble kjempeslitne på veg mot toppen, men vi angrer ikke på denne fantastiske turen, sier tvillingene Hedda og Aksel (13), i følge med pappa Helge og bestemor Bjørg.