Norsk Fjellfestival sitt 20-års jubileum er over, og festivalsjef Solrun Sylte er svært fornøyd med gjennomføringen av årets festival.

– Vi har jo vært utrolig heldige med været i år. Alle arrangementene har gått som de skulle, og med unntak av bitte litt regn under Nordstoga-konserten og på nattetid, så har det vært opphold hele tiden. Det er noe helt annet å arrangere fjellfestival når været er på vår side, og man slipper å finne på «plan b» hele tiden. Det har vært helt topp, sier festivalsjefen, som tror årets festival går inn i historiebøkene som en av de med minst dårlig vær.

– Vi har jo hatt en del av alt tidligere år – både regn, vind og tåke. Det går bra det også, men det blir en litt annen opplevelse både for oss og deltakerne når vi er så heldige med været som i år, sier hun.

– Mye folk

Hun forteller at det nærmest er umulig å sette tall på hvor mange som har vært med på årets festival.

– Vi har jo for eksempel Trollveggen Triathlon som trekker tusenvis til sentrum av Åndalsnes, så det er utrolig mange som har vært innom festivalen på en eller annen måte. Vi har pleid å regne med rundt 8.000 personer som er innom totalt sett, og det var neppe færre i år, forklarer hun.

Men de merket litt til konkurransen fra Fotball-VM.

– Ja, vi merket en forskjell på noen av kveldsarrangementene våre, særlig da det var VM-kamp på TV. Da skulle vi gjerne hatt med oss noen flere, men alt i alt har det vært godt oppmøte på alle arrangementene, forklarer Sylte.

Totalt sett var det over 150 arrangement i løpet av festivaluka.

– En del av turene blir fullbooket allerede når billettene slippes 1. juni, men det var også noen ledige plasser helt fram til festivalstarten – så en del fikk plass i siste liten, forklarer hun.

Ingen ulykker

Solrun Sylte kan også glede seg over at det ikke ble meldt om noen skader i løpet av festivaluka.

– Under en så hard konkurranse som Trollveggen Triathlon må man nesten regne med noen mindre uhell, men bortsett fra det har ikke jeg hørt noe om noen ulykker eller uhell i fjellet, sier hun.

– Det kan vi nok i stor grad takke oss selv for. Sikkerhet er utrolig viktig for oss, og det har vi stort fokus på. Man kan jo aldri garantere noe, men vi har redusert risikoen til det minimale, forklarer hun.

Takker de frivillige

Trollveggen Triathlon er det mest krevende enkeltarrangementet under festivalen, og her var om lag 70 frivillige i sving.

– Det var en kjempesuksess. Det er et stort logistikkprosjekt, men vi har med oss så mange flinke frivillige. Det er ekstra moro å høre at deltakerne er så takknemlige og fornøyde med arrangementet, forklarer hun.

Totalt sett var rundt 250 frivillige med under Norsk Fjellfestival.

– Det hadde ikke blitt noen festival uten alle de frivillige som er med. Mange av dem har jo vært med i nesten alle 20 årene, de kan oppgavene sine godt og folk er så lette å spørre. Også er det veldig god stemning, sier Sylte.

– Synes du dette har vært et godt og verdig 20-års jubileum for festivalen?

– Ja, absolutt. Vi har forsøkt å gjøre litt ekstra ut av alle arrangement, også kom selvsagt finværet som en skikkelig bonus. Jeg er veldig, veldig fornøyd, sier Solrun Sylte.