Perkusjonist og trommeslager Anders Søvik Hjelden fra Innfjorden og resten av bandet han er med i, Whales and This Lake, sto lørdag på scena i Alexandraparken i Molde.

Høyt og lavt

De fikk æren av å tjuvstarte Moldejazz under vorspielhelgen til jazzfestivalen. Denne før-jazz-helgen har de siste årene blitt en tradisjon.

Resten av Whales and this Lake består av vokalist Hans Olav Settem og keyboardist Max Peder Brekke, og de gjorde stor lykke hos publikum denne kvelden, med sin lett eksperimentelle elektronikapop.

I et intervju med Åndalsnes Avis tidligere i sommer beskrev Anders vokalisten deres som svært aktiv på scena. Det er ingen overdrivelse. I løpet av lørdagskvelden i Molde var han høyt og lavt på scena, og ved et par anledninger gikk han ut på scena for å menge seg med publikum, mens han sang.

Andpusten

Og heldigvis slapp de å oppleve det som skjedde da bandet spilte på Raumarock i fjor. Da var det tekniske problemer som gjorde at synthen deres streiket, og settet ble noget amputert.

Etter å ha spilt i nesten en og en halv time, gikk trioen av scena i Alexandraparken til ellevil jubel fra de ca 300 tilskuerne. Vi traff en dryppende svett og andpusten Anders backstage og han var svært fornøyd.

– Konserten ble omtrent som vi hadde regnet med. Jeg skal ikke legge skjul på at vi egentlig er et band som passer best innendørs, på en klubbscene, men dette ble bra. Det var et fint publikum.

Moldejazz betyr mye

En del av slekta hadde tatt turen fra Innfjorden for å se konserten. Selv skal han bli hjemme i Romsdal for å ha ferie noen dager nå.

– Moldejazz betyr mye for meg. Hele min musikalske karriere er takket være dem. Jeg spilte i Jazzlogen fra jeg var 13. Så jeg skal få med meg noen konserter mens jeg er her.

Deretter går turen til Oslo igjen, både for å leve som lysmann og musiker. Bandet jobber for tiden med andrealbumet sitt. Det første ble strålende mottatt og fikk store ovasjoner i musikkpressen.

Bel Canto

Ikke bare tjuvstartet Whales and This Lake Moldejazz. De var også oppvarmere for selveste Bel Canto, som for tiden har samlet seg igjen for å holde en del konserter.

Nils Johansen og Anneli Drecker, og resten av musikerne de har med seg, dro ca 600 tilskuere og klarte å få selv sjenerte romsdalinger til å danse foran scena.

Moldejazz starter for alvor på mandag.