Da barna på 15 og 17 dro på språkskole til England, pakket de sjøflyet og reiste nordover. Onsdag forlot de Fornebukilen ved Oslo med Åndalsnes som mål. Etter landingen på Isfjorden fortøyde de ved gjestebrygga i Åndalsnes sentrum.

– Fra onsdag til søndag har vi fri; jeg og kona tenkte at nå skal vi benytte anledningen, forteller flyinteresserte Jon André.

– Vi er glade i Romsdal og pleier å gå rando her. Det er ikke mer enn fire måneder siden at vi var på Mjølvafjellet, men vi har bare vært her om vinteren, forteller han.

Fottur over Romsdalseggen

Torsdag ble det fottur over Romsdalseggen. Det ble en fantastisk opplevelse ettersom det var sol og sommertemperatur over skyene.

Torsdag ettermiddag var planen å fly sørover til Loen, men lavt skydekke gjorde at det ikke var forsvarlig.

– Vi er værfast nå; det er for lavt skydekke. Hadde det vært noen hull, så hadde vi kommet oss opp og av gårde. Jeg snakket med Loen, og der var det helt strøkent.

– Kanskje tusler vi av gårde fredag formiddag. Hvis ikke går vi en tur til en annen fjelltopp. Vi tar det litt som det kommer.

Loen, Flom og Aurlandsdalen

Så snart været tillater det, skal de «hoppe» sørover, som Jon André uttrykker det:

– Vi skal ned til Loen, Flom og Aurlandsdalen, så ser vi hvor langt vi kommer før vi drar heim igjen på søndag.

De skryter av Hans Skiri, som de mener er verdens flotteste fyr og som bestyrer gjestebrygga.

– Han tok imot oss så godt. Vi har med telt, og vi fikk hjelp av Hans til å finne teltplass, ettersom det var fullt på Åndalsnes camping, sier Jon André Løkke.

Flyet deres er en 1978-modell Cessna 206; godt vedlikeholdt med ny motor og ny propell.

Da vi snakka med Jon André fredag klokka 11.00, hadde han vært i kontakt med tårnet ved Molde lufthavn, som kunne melde om flere hull i skylaget. Dermed skulle de i løpet av kort tid forlate Åndalsnes med kurs for Loen.

Jon André Løkke og Kristin Wathne Løkke. Foto: Per-Kristian Bratteng