Turfolket som vil gå Romsdalseggen har i alle år hatt gode parkeringsmuligheter ved gamle Esso ved foten av Nebba.

Området er i år sterkt redusert, da grunneier, Leif Kroken, har bygd et leilighetsbygg på området.

Det har gjort sitt til at folk parkerer på det lille området som er igjen og bilene blir stående veldig nær hovedvegen.

– Dette er ikke bra for trafikksikkerheten og jeg har måttet bøtelegge flere bilister. Ifølge trafikkreglene skal man ikke parkere nærmere enn fem meter fra et trafikkryss og heller ikke rett ved et gangfelt, sier trafikkbetjent, Tormod Lien.

Dårlig skilting

Lien får mange henvendelser fra folk som klager over at de ikke vet hvor langtidsparkeringen er, og at det er dårlig skilting.

Ifølge Heidi Skaug i Rauma kommune, er slik informasjon noe de jobber med, men hun vet ikke hvor langt de har kommet i planene .

– Jeg tok meg en tur i går og da så jeg at det var parkeringskaos ved gamle Esso. Der er det privat grunn og kun velvilje fra eier som gjør at folk kan parkere der. Den plassen har ikke vi noe med, men Rauma kommune har mange andre plasser som det går an å stå, som vis-à-vis for gamle Rema 1000. Der var det ingen som hadde parkert i går, sier Skaug.

Det er også mulig å stå på Victoria området vis-à-vis jernbanen, og på parkeringsplassen til kulturhuset.

Nettinfo

Hun skjønner at det er vanskelig for turistene å vite hvor man kan stå, men at de i samarbeid med Romsdal Reiseliv og Handel, jobber med å få ut informasjon om dette.

– Vi håper med tid og stunder å få opp et informasjonsskilt ved rundkjøringen om dette, men nå er det ferietid og lite folk på jobb. Vi vil derfor ikke kunne få til noe skilting før etter ferien, men vil gjøre midlertidige tiltak som å legge ut info til turistene der de ferdes på nett. Som på Visit Åndalsnes, sier hun.

Tett med biler og trangt for de gående ved gamle Essoen. Foto: Privat
Ifølge trafikkloven skal man ikke parkere mindre en fem meter fra et trafikkryss. Foto: Privat