Gruppa denne gang besto av 14 sprekinger i variert alder, som kommer fra både Isfjorden, Åndalsnes, Molde, Lillehammer, Bærum og Danmark.

Sigrid Sletta som er datter til Ingulf, var også med som frivillig fra Fjellfestivalen.

Den flere timers dagsturen starta fra Slettagården, før den kryssa Vermafossen og videre mot Vermedalen.

– Vi syns det er veldig flott å få oppleve slike steder med en lokal kjentmann, sier Marit Hovdenak, som valgte dette turtilbudet for å høre mer om lokalkulturen.

Første matpausen ble innvilget med flott utsikt mot anlegge til Nye Verma kraftverk. Turen videre går innover mot Vermedalssetrene, der elva krysses før turen ned på andre siden går via Storhaugen og tilbake til Sletta.

Været var strålende og sola varmet godt i motbakkene på de flotte stiene. Granskogen var god å ha av og til, for skjerming mot sola.

Ingulf Sletta er som et levende lokalt leksikon, som forteller litt om alt. Ivrig forteller han om historiske hendelser, Vermafossen, Kyllingbrua, Vendetunnelen, blomstertyper, småkryp og til og med ville dyr som både jerv og ulv.

I samme øyeblikk som ulven ble nevnt, rasler det i lynget da en stor hoggorm kom til syne.

– Her kan dere se verdens flotteste blomst, sier Sletta, og viser fram en nydelig liten blomst. Han forteller videre at blomsten som forplanter seg med lange rotstengler, brukes som naturmedisin mot det meste. Blomsten som kalles Linnea, er oppkalt etter den svenske lege, zoolog og botaniker Carl von Linnè.

Etter godkjenning fra Skanska, gikk tilbaketuren gjennom anleggsområdet til det nye kraftverket som er under bygging.

Denne flotte dagsturen er et fornøyelig tilbud til alle som ikke har høge fjelltopper som mål. Et tilbud som bør samle enda mer folk til neste Fjellfestival.