Norsk fjellfestival inviterte tirsdag på kokkekurs i det fri på Kammen – under ledelse av Inger Bakke fra Sunnmøre.

Hun er egentlig skuespiller, men meget matinteressert og jobber mye med barn og friluftsliv.

Inspirator

– Jeg er med som inspirator blant annet på helsedirektoratets kampanje «Fiskesprett», som går ut på å få barn til å spise mer fisk, forteller den engasjerte kokkeeksperten.

Med på kurset er vel 6 familier med stort og smått, og på menyen er det nettopp fiskemat. Noe er kjøpt på butikk, og noe er tatt opp like nedenfor i fjorden.

– Vi hadde litt lite laks så derfor kan vi også bruke denne torsken som Oscar (Smogeli Opsann) fikk på moloen her i sted, sier Ole Hatlevik som driver og gjør opp fisken.

Han er gift med Sigrid Sletta som er med som frivillig fra fjellfestivalen.

– Vi har lært det meste her i dag. Hvordan håndtere kniv og øks, sløye fisk, tenne stormkjøkken, gassbluss og bål, forteller hun.

Bålteknikk

Og akkurat det å tenne bål for matlaging, er en kunst, ifølge Bakke.

– Det er viktig å kontrollere flammene slik at det ble riktig temperatur for matlaging. Der har vi mye å lære av flyktninger fra Eritrea og Kongo. De kan det med å stelle et bål, sier Bakke som har hatt kurs med dem også.

Det begynner å lukte god mat etter hvert og når alle familiene er ferdig med sine retter, blir det fellesspising ved et langbord ved fjøra.

– En super dag i forhold til i fjor. Da regnet det nemlig, smiler Sigrid Sletta.