Inne I en stall I Isfjorden er det verken krybbe, dyr eller høy. Det er derimot en høvelbenk, stoler og bord der. Samt en rekke malerier som henger rundt på veggene. Og på gulvet ligger det flis. Altså sponflis.

– Vi sier at vi har flislagt gulv, sier kunster, og leder for Galleri Innsikt, Gunn Morstøl og ler.

Fargerike

Sammen med Åse Huse og Mona Frøyshov har hun årets festivalutstilling, i forbindelse med Norsk Fjellfestival, på Galleri Innsikt.

– Mona er for øvrig en tidligere elev av meg på kulturskolen, sier Gunn.

– Det er så fint at hun slo inn på denne vegen og maler bilder. Hun har også studert kunst og skal fortsette med det.

Gunn viser meg deretter Åses bilder, og det er sterke og fargerike bilder. Det er en miks av spray, maling og det å bruke overlegg av blondetekstiler og andre mønstre.

Lang fartstid med festivalen

Gunn har drevet Kunst i natur sammen med fjellfestivalen i mange år.

– Det var det første kulturelle som ble arrangert i relasjon til festivalen. Og det var tidlig i festivalens historie. Nå er det langt flere arrangement som er linket opp mot kultur.

Det er derimot ikke Kunst i natur i år.

– Det arrangerer vi annethvert år, for det er mye jobb for meg å få holde på med. Men tradisjonen med utstilling har vi hvert år, og vi begynte ca 2002. Når det er kunst oppe i fjellet, så er det de samme kunstnerne som stiller ut både i galleriet og på fjellet.

Bommet med været

Motivene til alle tre kunstnerne er svært inspirerte av naturen, noe som passer fint med fjellfestivalen. Gunns bilder ser ut som fjellene, men at de blir vasket av regn.

– Ja, vi er jo vant til at det ofte regner på fjellene her, så det er det at fjellene har blitt utsatt for elementene i millioner av år jeg forsøker å vise. Men nå har vi jo bare hatt finvær, så jeg bommet kanskje litt, he he.

Utstillingen er åpen hver dag fra kl. 14 -1 8 under hele festivalen, og den befinner seg i den gamle stallen til Eli Vatten og Knut Edvard Grøtta. Innkjøring er samme sted som Stall Ragnarock.