Bare Odd Nordstoga viser seg på plassen oppe på Bøstølen kommer det mange folk bort for å ta bilder, hilse på og for å kanskje få autograf.

Vant til dette

Artisten er vennligheten selv, og slår gjerne av en prat når Åndalsnes Avis' utskremte medarbeider spør om å få noen ord. Dette til tross for at konferansier Roar Draagen ser på klokka.

– Du styrer når du skal på, sier han til Nordstoga.

– Er du vant til å ha konserter i slike omgivelser som her på Bøstolen?

– Ja, jeg har faktisk gjort det en del ganger nå, jeg har det, he he. Og så har jeg jo spilt her på festivalen to ganger  før. Men jeg har alltid tenkt at det er kjedelig at jeg bare er på gjennomreise. Så denne gangen skal jeg bli i hvert fall én dag til, slik at jeg kan få oppleve fjellfestivalen.

– Har du planlagt å delta på noen aktiviteter?

– Nja, det tør jeg ikke si noe om.

– Ikke noe fjellklatring eller elvepadling eller noe sånn?

– Næææ... ikke noe sånn. Jeg har en kontakt som skal ta meg med på tur i morgen. Det er vel det jeg vil røpe, he he. Jeg håper at han er klar over at jeg kun er turnerende spillemann.

– Kan ikke risikere å ødelegge hendene da, nei.

– Nja, det er vel mer avhengig av at det ikke er for langt ned å se, når vi er på tur, he he. For jeg må føle meg trygg.

Kommer an på folk

– Hvordan er det å spille på slike plasser, ute i friluft, høyt til fjells, kontra det å spille innendørs?

– Akkurat nå er det jo perfekt! Det er jo kjempefint vær, heldigvis ikke noe regn, foreløpig. Men det du spør om der det er slik at det kommer an på folket.

– Gode erfaringer med folk fra Rauma?

– Å ja, bare gode erfaringer. Flotte folk.

Og dermed bar det opp på scena med Odd Nordstoga. Da Roar Draagen introduserte ham sa han at datteren hans hadde bilder av Marcus & Martinus på veggene på soverommet, men det var Odd Nordstoga hun hørte på.

Nordstoga syntes det var en glimrende kombinasjon.

– Neste gang jeg gir ut plate skal jeg få Marcus & Martinus til å promotere den!

Og så begynte konserten. Og regnet...