For torsdag kveld går de siste kolonnene i Innfjordtunnelen, og entreprenørene skal bruke kvelden, og kanskje også natt til fredag, for å gjøre den siste finpussen.

– Nå mangler det kvitstripe på asfalten, og så er det ei lita mangelliste med ting som skal gjøres, forteller prosjektleder for utbedringsarbeidet i Innfjordtunnelen, Halgeir Brudeseth.

Han synes det er både godt og litt vemodig at den halvannet år lange prosjektperioden nå er over.

– Nå får jeg prøvde meg som servitør også, sier kontrollingeniør Håvard Kummen, mens han stabler kaffekopper i høgda langsetter bilrekka som venter foran tunnelen, – for siste gang.

– Forventet mer frustrasjon

Og prosjektleder Brudeseth er fornøyd med samspillet Statens vegvesen har hatt med publikum undervegs.

– Vi var godt forberedt. Og jeg synes ikke det har vært mye klaging. Det har kanskje til og med vært mindre klaging og frustrasjon enn vi hadde regnet med. Vi har hatt god dialog med både næringsliv og kommunen, og vi har tilpasset oss. Vi forsøkte jo en periode å endre litt på kolonnetidene, men det ville ikke folk. Så det er tydelig at også folket har tilpasset seg kolonnetidene.

– Hvor mange kolonner har det gått gjennom Innfjordtunnelen i denne perioden?

– Det må bli om lag 2.500 kolonner det, svarer Brudeseth etter litt kjapp hoderegning.

Ferdig, men ...

Men nå er det altså over.

– Ja, eller det vil si. Det blir vasking av tunnelen i neste uke. Det ble mye støv etter fresinga av betongdekket, og vi ser at det krever en nedvask, forklarer prosjektlederen med et smil som vitner om at han skjønner at folk rundt han ler.

Dermed blir det kolonner, trolig fra klokka 21 til 06 noen dager i neste uke.

– Ikke verst!

– Det er første gang jeg har blitt stoppet foran en tunnel for så å bli servert både boller og kaffe. Det er ikke verst, sier Grethe Rosenberg, som er på feriereise.

– Ja, dette var bra! Slik skulle det vært hver gang det var kolonne, kommer det fra DSV-sjåfør Stig Wullum.

Han og de aller fleste som måtte vente før tunnelen torsdag kveld, takket ja til serveringen. Og for elektriker Sindre Solevågseide fra Måndalen, så det ut til at bollen kom godt med.

– Ja, jeg har jobbet overtid, sier han mellom jafsene.

Solevågseide er en av dem som har måttet planlegge det han skal ut ifra kolonnetidene.

– Hva tenker du om at du slipper det nå?

– Det blir en befrielse, det!