Rådmann i Rauma, Toril Hovdenak, bekrefter kjøpene og forteller at begge eiendommene er kjøpt av én og samme person.

– Det er Kurt Oksnes, med adresse Oslo, som er kjøperen.

Ifølge rådmannen var det to personer med i en budrunde om Veøy omsorgssenter på Åfarnes.

Ifølge rådmannen er det romslige forhold for hva man kan bruke eiendommen i Isfjorden til.

Bekrefter kjøpet

Kurt-Harry Oksnes bekrefter overfor Åndalsnes Avis at han har kjøpt eiendommene.

- Begge eiendommene det er snakk om her er tenkt til overnatting; til turisme. Men og for lokalbefolkningen; at de kan ta seg en matbit. Her er fokus fisk og vegetar - og kanskje også det å få seg en biff. Men det er innenfor fisk og vegetar vi har sett en veldig økning  - dette markedet er veldig voksende, sier Oksnes til Åndalsnes Avis.

- Du fikk kjøpt eiendommene billig?

- En vet aldri hvor mye det koster til slutt. Her vil det ta inntil to år med dyre geologer, ingeniører og branntekniske rapporter. Den biten er ikke rimelig.

Og nettopp av den grunn er det han mener at kommunen selger det billig:

- Det er derfor det ikke er kø med kjøpere. Vi har regulert noen plasser før, så vi vet hva det vil si å regulere om offentlige bygg.

- Sier du nå at det kan ta et par år før du er i gang?

- Si fra ett til to år – dette handler om kommunikasjonen mellom ingeniøren som vi bruker og kommunen, men man klarer neppe å omregulere noe på under ett år.

Tre selskaper

  • Eier (100 prosent) av Maximgruppen AS, der han også er både styreleder og daglig leder. Selskapet hadde i 2016 en omsetning på 7,2 millioner kroner, resultat før skatt på 659.000 kroner og en egenkapitalandel på 21 prosent

  • Styreleder og daglig leder i Profil Christiania Engro – et norskregistrert utenlandsk foretak (NUF) som driver engroshandel med kjemiske produkter

  • Styreleder og daglig leder i Maxim Fyrverkeri Norge, også det et NUF, som driver engroshandel med kjemiske produkter

Driver hotell i Eidsdal

Maximgruppen AS driver i vintersesongen som forhandler av pyrotekniske produkter. Om sommeren drives overnattingsstedet Solfjord i Eidsdal i Norddal. Dette er et bed and breakfast-hotell, som Oksnes har drevet siden 2014, og som er en ombygd skole.

I søkelyset

To av Oksnes’ virksomheter har i løpet av de siste to åra vært i myndighetenes søkelys:

  • Maximgruppen AS for dårlige bo- og arbeidsforhold ved Solfjord B&B i Eidsdal, etter et tilsyn sensommeren 2017. Her er smp.no sin artikkel om saka (innlogging)

  • Profil Christiania Engro for sitt fyrverkerilager i det gamle renseanlegget i Follebu i Gausdal. Kommunen mener lokalene ikke er godkjent for formålet, og Arbeidstilsynet har hevdet at lokalene har vært benyttet til overnatting, noe lokalene ikke er godkjent for, ifølge gd.no (innlogging), som har fulgt saka. I over ett år hadde kommunen bedt om opphør av driften, og da den truet med politianmeldelse svarte Oksnes i januar i år i en epost til Gausdal kommune at han lovde å avslutte fyrverkerilagringa midlertidig, og at han skulle betale dagbøtene på over 200.000 kroner som han var ilagt

- Vi har snublet litt

Oksnes kommenterer begge sakene:

- Når det gjelder Solfjord, så har Arbeidstilsynet trukket dette tilbake. Vi la inn over 100 sider dokumentasjon, og den saken ser vi på som avsluttet.

Når det gjelder lageret i Gausdal sier han dette:

- 13. mars i år ble det klart at eiendommen nå blir omregulert til dette formålet.

- Vi har snublet litt, det har vi også sagt til Rauma kommune, men vi samarbeider nå med gode aktører. Jeg har ingen problemer med å stå rakrygget og si det, sier Oksnes.