Stevnekollisjon for Jorunn Marie Remen:

Satset på UKM - vraket landskappleiken

Det ble et vanskelig valg for Jorunn Marie Remen da hun fikk tilbud om å representere Møre og Romsdal på landsfestivalen i UKM.

Jorunn Marie Remen fra Måndalen syntes det var en stor opplevelse å få delta i landsfestivalen i Ungdommens Kulturmønstring.   Foto: Svein Halvor Moe

Nyheter

Det flotte arrangementet kolliderte nemlig med landskappleiken.

– Jeg spiller hardingfele og hadde tenkt meg på landskappleiken da det kom beskjed om at jeg var uttatt til landsfestivalen som «ung arrangør». Jeg ble både glad og overrasket over uttaket. Fullt så kjekt var det ikke å oppdage at de to arrangementene kolliderte. Det førte til at jeg måtte gjøre et valg. Det endte opp med at jeg satset på landsfestivalen ettersom dette mest sannsynlig er den eneste gangen jeg får muligheten til å være deltaker der, sa Jorunn Marie.

18-åringen innrømmer at det å få sjansen til å være på innsida av det arrangementet ble avgjørende for det valget hun tok. Og hun angret ikke på det valget da hun sjekket inn på landsfestivalen og gjorde seg klar for ei lita uke i Trondheim.

Tenåringen synes det er artig å bli kjent med tenåringer fra andre kanter av landet. Det har i løpet av Trondheims-oppholdet blitt knyttet en god del vennskapsband.

– Det har også vært interessant å få innblikk i hvordan en så dyktig organisasjon som UKM jobber. Jeg har som sagt fått muligheten her gjennom noe som heter «ung arrangør» Det innebærer blant annet at jeg skal være med på planleggingen av flere arrangement og en del annet. Vi har fått i oppdrag å ta hånd om en del av det som hører forestillingen til, sa Remen da hun var på plass i Olavskvartalet.

– Det beste med festivalen er å få jobbe sammen med flinke ungdommer, forestillingene og alt som skjer, sa hun, som i likhet med de andre UKM-deltakerne var i festivalhumør.