Savnet mann (37) er kommet til rette

Den 37 år gamle mannen som har vært savnet fra Molde i en uke, er kommet til rette i Frankrike, opplyser politiet.
Nyheter

Ifølge en pressemelding fra Møre og Romsdal politidistrikt er mannens helsetilstand foreløpig uklar. Det er ennå ikke klart når han kommer tilbake til Norge.

Mannen ble sist sett i Molde natt til lørdag for en uke siden da han tok ut penger i en minibank. Han ble meldt savnet da han ikke kom på jobb mandag.

Tidligere i uken ble et ektepar i 40-årene varetektsfengslet i fire uker, siktet for frihetsberøvelse i forbindelse med saken.

– Etterforskningen i løpet av helgen har svekket mistanken mot ekteparet, og de er søndag besluttet løslatt, sier politiinspektør Knut Meek Corneliussen i Møre og Romsdal politidistrikt. Politiet ønsker ikke å gå nærmere inn på om mannen meldte seg selv.

– Meget glad

Til VG sier Corneliussen at siktelsen mot ekteparet ikke er frafalt, men at de er løslatt.

Ektemannens forsvarer, advokat Olav Bowitz, sier til avisen at hans klient blir løslatt senere på kvelden, og at han er meget glad for å kunne treffe sin familie igjen.

Kvinnens forsvarer, Roy Peder Kulblik, forteller sier at kvinnen er glad og lettet over at ungareren er blitt funnet.

«Saken er fremdeles under etterforskning for å kartlegge hva som har skjedd med ungareren. I dette ligger at man også etterforsker om den savnede selv har hatt en rolle i forsvinningen, og om den kan være straffbar. Av hensyn til etterforskningen er politiet tilbakeholdne med ytterligere opplysninger knyttet til saken», heter det i pressemeldingen.

Tømte tjern

Lørdag bekreftet politiet at det var kommet inn tips de jobbet med å undersøke nærmere. Dagen før etterlyste politiet observasjoner av en Volkswagen varebil, mens et tjern ble tømt i forbindelse med søket.

Politiet har foreløpig ikke villet si noe om hva sags forbindelse det er mellom ekteparet og ungareren.