Synger i Syden

Tre sangere fra Rauma er på tur sammen med Romsdalskoret til Dubrovnik i Kroatia.

I Kroatia: Vi ser de tre raumadamene som alle synger i Romsdalskoret. Lisbeth Ellingseter lengst til venstre, Turid Gjerde i midten og Hildegunn Wold helt til høgre i bildet.   Foto: Lars Smisethjell

Nyheter

De er på ei ukes sangtur til Kroatia og Bosnia og bor i gamlebyen i Dubrovnik denne uka. Lisbeth Ellingseter, Hildegunn Wold og Turid Gjerde er de tre sangerne fra Rauma og Lisbeth forteller at turen er en god blanding av konserter og kulturopplevelser.

Under en konsert utendørs i Dubrovnik ble de overrasket av andre ferierende raumaværinger og tidligere redaktør i Åndalsnes Avis, Lars Smisethjell har sendt oss bilde fra torgkonserten.

Vi har også vært i byen Kotor og der hadde vi konsert i ei kirke blant annet sammen med et kor fra Tromsø, forteller Lisbeth og legger til at de skal ha konserter så godt som hver dag under oppholdet. Lisbeth Ellingseter og Hildegunn Wold har vært medlemmer i Romsdalskoret siden 1996 og Turid Gjerde begynte for to år siden. De er 23 korister på tur og hele reisa er lagt opp i detalj på forhånd og konsertene er også av talt når det gjelder sted og klokkeslett.

Lisbeth forteller til slutt at det er et travelt og stramt program, men at det er en veldig kjekk tur å være med på. De har også fått oppleve å synge i ei kirke der det like etterpå skulle være et bryllup.