Vi møter 18 år gamle Leo Skiri Østigård bokstavelig talt på heimebane. Bare et steinkast fra huset der han vokste opp i Neshagan, ligger Øran stadion. Det var her det hele startet. Nå står unggutten fra Åndalsnes rett foran det som kan bli en stor, stor fotballkarriere, men hovedpersonen vet egentlig ingen ting om hva det blir til.

Leo er på Åndalsnes og har ei ekstra friuke fordi han er suspendert fra en kamp grunnet tre gule kort.

Etter helga reiser han til Molde og skal trene der ei uke før han reiser med juniorlandslaget til EM i Finland. Der er første kamp mot Portugal den 16. juli og der spiller Leo fast som midtstopper.

Leo  Det er i realiteten tre muligheter slik jeg nå ser det. Enten å reise tilbake til Molde for å spille der, eller bli i Viking resten av sesongen. Viking vil gjerne ha meg. Den tredje muligheten er å bli solgt til en klubb i utlandet ett eller annet sted. Jeg vet at det er en del interesse rundt meg.

– Hva vil du aller helst gjøre?

– Det kommer an på flere ting. Jeg går gjerne tilbake til Molde, men jeg vil spille mest mulig fotball og ikke sitte på benken. Jeg skal snakke med Ole Gunnar Solskjær i neste uke og håper at han kan gi meg en del svar.

– Ja, og Ole Gunnar har sagt til Romsdals Budstikke at han ikke råder deg til å dra utenlands mens du ennå er så ung. Hva tenker du om det?

– Ja, han sier det. Kanskje er det litt tidlig og at det kan bli vel tøft å komme inn i en klubb i et annet land. Men jeg tenker at om det er den riktige klubben, så tror jeg at jeg skal takle det. Jeg skjønner at utlandet er noe annet enn å reise til Stavanger, men jeg fikk to dager på meg da jeg bestemte meg for å reise dit. Det å bo alene, vet jeg at jeg fikser.

– Føler du deg moden nok til å ta sånne utfordringer?

– Jeg tror det, sjøl om at jeg vet at i mange andre land så er veldig mye annerledes enn det er her i Norge og samholdet kanskje ikke er så sterkt.

– Hvilke land tror du vil være mest aktuelt?

– Jeg vet ikke. Kanskje er ikke England det riktige i første omgang. Kanskje heller Tyskland eller Nederland.

- Tror du dine prestasjoner i EM i Finland vil få mye å si for hvor du spiller til høsten?

– Ja, det tror jeg helt klart. Der vil veldig mange være for å se på oss og da kan mye skje. Jeg vet nok mer like etter EM.

– Hva er mest sannsynlig slik du ser det i dag?

– Det vet jeg rett og slett ikke, sier Leo Skiri Østigård.