Styret i Norsk Tindesenter Eiendom AS har i det siste lagt ned en betydelig innsats for å oppnå status som nasjonalparksenter. Styret har hatt møte med Miljødirektoratet og har fått klare signal om at alle krav er oppfylt, men at det må politiske prioriteringer til før Miljødirektoratet kan innvilge søknaden.

Det er per i dag ikke noe nasjonalparksenter i Møre og Romsdal fylke. Om søknaden fra Norsk Tindesenter blir innvilget, blir det derfor fylkets første. Det til tross for at Møre og Romsdal er nært tilknyttet både Reinheimen og Dovrefjell nasjonalpark.

Daglig leder Mai Bakken i Norsk Fjellsenter på Lom skriver i sin støtteerklæring at de er positive til et samarbeid med Tindesenteret på Åndalsnes på lik linje med andre samarbeidspartnere. Det blir også vist til at det er stor forskjell på Reinheimen nasjonalpark fra øst til vest og at derfor et besøkssenter på Åndalsnes vil gjøre det lettere å synliggjøre denne forskjellen. Møre og Romsdal fylkeskommune støtter også opp under søknaden og viser til den kompetansen Tindesenteret har innen bratt friluftsliv. Det blir også vist til tilgjengeligheten i Åndalsnes sentrum som gir den beste forutsetningen for at et besøkssenter vil bli godt besøkt.

– Det må bevilges penger til dette over statsbudsjettet og for å få det til må det jobbes politisk. Vi har hatt flere møter med politikere fra fylket. Det forekommer dessuten at noen mister sin autorisasjon og at det dermed blir frigjort penger som i neste omgang kan komme oss til gode, sier Vik Buckley, daglig leder for Norsk Tindesenter.

– Er sjansen stor for at dere vil lykkes med denne ambisjonen?

– Ja, jeg mener det, men det kan komme til å ta litt tid. Det er et godt valg at vi har valgt bratt friluftsliv som vårt tema og det er det ingen andre som har. Det er også verdt å merke seg at Miljødirektoratet nylig var ute med en anbefaling om at kommunene må bli flinkere til å markedsføre seg som nasjonalparkkommuner. Det ville ha vært viktig for Rauma som reisemål om de gjorde det, sier Anita Vik Buckley.