– Jeg ser hvor bra det er, der vi har barna våre nå, sier Soleim og sikter til Læringsverkstedet barnehage som flyttet inn i nye lokaler ved Isfjorden skole nå i fjor.

Under kommunestyremøtet onsdag, under behandlinga av saka om rammer og utfordringer – budsjett 2019 og økonomiplan 2019- 2022, fikk hun brei støtte for et oversendingsforslag om å vurdere å flytte Leiktun ned i lokalene som Læringsverkstedet flyttet fra. Også de lokalene ligger i Isfjorden sentrum, nært skole og dagligvarebutikk.

- Trafikale fordeler

Soleims forslag ser slik ut: « Ønsker at rådmannen skal se på muligheten for flytting av Leiktun til Ørjagarden. Vi har vedtatt oppgradering av Leiktun. Vil at det skal utredes om det er billigere å flytte til Ørjagarden, enten ved å leie der, eller et kjøp.» Soleim uttrykte bekymring for at midlene som kommunestyret har tenkt å bruke på renovering av Leiktun, ikke holder, og hun trekker fram det hun ser på som positive praktiske element ved en eventuell flytting.

– Jeg har jobbet med kommunedelplan for Isfjorden, som leder av planutvalget, og jeg ser fordelen av å få redusert trafikken opp byggefeltet i Isfjorden, Det hadde vært bra både for dem som bor der, men også for dem som i dag kjører opp der hver dag. Og med tanke på samlokalisering blir det ikke minst en fordel for foreldre at man kan levere ungene sine på ett sted, sier hun og møter videre et motargument hun tror vil komme.

- Ikke langt til skogen

– Til argumentet om at det blir lengre veg til skogen, så ser jeg at det fra Læringsverkstedet, som også ligger i sentrum, ikke er noe som helst trøbbel å komme seg til skogen.

– Har du snakket med Leiktun barnehage om dette forslaget?

– Nei, det har jeg ikke, men jeg ser fordelene med bygget på Ørjagarden. Det er regulert til at det kan brukes som barnehage. Jeg vet at det er nytt ventilasjonsanlegg der. Og trenger man mer plass, er det lett å gjøre om til barnehage oppe også. Der kunne man brukt samme løsning som nye Læringsverkstedet, med utvendig trapp. Jeg tror uansett at dette vil bli billigere enn å renovere Leiktun barnehage i eksisterende lokaler.

Bygget har nylig fått nye eiere, som Soleim forteller at hun har vært i kontakt med angående denne saka.

– De liker ideen, sier hun.

Forslaget, som rådmannen nå skal jobbe med, ble vedtatt med ei stemme i mot.