Det var 12. juni siktede ble pågrepet av det lokale politi i Jernbanegata på Åndalsnes. Under pågripelsen ble det funnet to kniver på kvinna. Hun ble sendt til arresten i Molde og politiet begjærte henne varetektsfengslet med bakgrunn på den alvorlige hendelsen.

Romsdal tingrett tok begjæringen fra politiet i Rauma til følge, og vedtok at kvinna kan holdes i varetekt inntil annet er bestemt av påtalemyndigheter eller retten, frem til 12. juli 2018. Retten fant at fengsling antas påkrevd for å hindre nye straffbare handlinger. Handlinger som kan medføre høyere straff enn fengsel i 6 måneder.

Ifølge retten har kvinna et rusproblem og fremstår impulsiv og aggressiv i ruspåvirket tilstand. Ifølge retten viser arten av de straffbare handlingene hun med skjellig grunn kan mistenkes for, at kvinna i den situasjonen hun er i nå, har svært liten impulskontroll og styres av sine følelser.

Terskelen for å begå straffbare handlinger synes lav, mener retten. Siktede har også andre forhold bak seg, som hun har sittet i varetekt for frem til 16. mai i år.