Og en av de første kundene var Svein Mittet. Han mener det er viktig å benytte seg av tilbudet slik at det vil bestå.

– Jeg har vært her før også, under forrige driver, men nå er jeg pensjonist om vel tre uker og da blir det enda bedre tid til kafébesøk, sier han mens han blir ekspedert av de to faste ansatte i kafeen; Åsmund Ottesen og Therese Tetlie Stangenes.

Driveren Gudrun Enga Woldstad er i farta ifølge de to bak disken.

De kan fortelle at kafeen blir åpen tirsdag til lørdag på dagtid. Kunden kan se frem til alt fra kaker, sveler, Guttorms grovbrød, laks fra Drågen, til salater og andre lunsjretter. Også dagens middag vil bli servert fra klokken ett. I dag er det sodd.

Det er flere kunder som stikker innom tidlig på åpningsdagen, og etter hvert dukker også en litt stresset innehaver opp.

– Tusen ting å huske på. Da er det greit å være i nærheten av Bunnpris, ler hun.

Innredningen er fargerik og litt retro.

– Ja, vi har en fin 60-talls sofakrok her som jeg har tatt fra Woldstad gård. Den ble donert av Oddrun Kavli og hun har lovet å komme innom for å teste den i dag, sier Gudrun.

– Hvorfor valgte du å satse her?

– Det er et godt spørsmål. Det ble jo tomt og det syntes jeg var litt trist. Jeg tror det er lettere å få kafeen til å gå rundt når vi har gårdsdriften i tillegg. Da kan vi bruke varer og folk om hverandre. Ellers tror jeg ikke det hadde gått. De som drev her før, jobbet seg nesten i hel, sier Gudrun, som i tillegg til kafeen også har en liten kjolebusiness på si i lokalene.