Flere har kommentert at det er sprekker i veggene på Helsehuset, og noen har spekulert i om det kommer av setningsskader og dårlige grunnforhold.

Det kan Stig Malones avvise:

– Dette så vi allerede under ferdigbefaringen på bygget, og vi har tatt det opp med entreprenøren. Årsaken er ikke setninger i grunnen, men at bygget har tørket ut etter at det ble tatt i bruk.

Han forteller at sprekkene stort sett har kommet der det er overgang mellom fast materiale og treverk.

– Treverket beveger på seg, og det er helt vanlig at slike ting skjer huset har blitt tatt i bruk og står oppvarmet. Det betyr rett og slett at huset flytter på seg noen millimeter, som kan føre til en sprekk eller en dør som går litt trangt, forklarer han.

Entreprenøren må fikse

Rauma helsehus hadde offisiell åpning i mars, og den store innflyttingsdagen var 9. april.

Grunnforholdene og hvilket marktrykk entreprenøren Hent har lagt til grunn for sitt tilbud var et av de to store temaene i rettssaken mellom Rauma kommune og Veidekke i februar. Denne problemstillingen valgte retten å ikke ta stilling til, all den tid de mente det var nok at Rauma kommune skulle avvist tilbudet fra Hent fordi deres tilbud avvek for mye fra reguleringsplanen.

Ikke bekymret

– Så dere er ikke bekymret?

– Nei, vi har ikke oppdaget noe som vi mener er bekymringsverdig. Dette er normalt i et nytt hus med bruk av forskjellige materialer, og ikke uventet, forklarer han.

– Hva vil bli gjort med sprekkdannelsene?

– Etter ett år vil det bli foretatt en ettårsbefaring sammen med entreprenøren. Dette er som sagt helt rutinemessig, og da vil entreprenøren fikse disse tingene, forklarer Malones.

Ikke uventet: Avdelingsleder for Formålsbygg, Stig Malones, er ikke overrasket. Foto: Evy Kavli