Rauma Energi fyller 100 år i år, og de er samtidig godt i gang med å bytte ut alle strømmålerne i kommunen til såkalte "smarte" strømmålere. Derfor inviterte de lørdag til den uhøytidelige konkurransen i målerkast - eller målerstøt - ved Tindesenteret.

Bakken dekket av matter og målerne pakket i plastfolie sørget for at det hele gikk trygt - og forsøplingsfritt - for seg.

Til slutt sto var vinnere kåret. Tove Beate Dahle, som tidligere har blitt norgesmester i spyd flere ganger, vant - ikke overraskende - kvinneklassen. Hun fikk strømmåleren til å fly hele 11 meter.

Ole-Kristian Nora vant herreklassen med imponerende 13,35 meter og dagens lengste kast.

For de under 13 var det en litt mindre strømmåler som skulle kastes. I gutteklassen var det Anfeldt Fugledal Kvarsnes som kastet lengst. Han fikk strømmåleren 10 meter, mens det i jenteklassen var Eline Kittelsen Harvold som vant med 5,8 meter.

- Halvveis med strømmålerbytte

Administrerende direktør Alf Vee Midtun, som for øvrig leverte flere kast over 11 meter i konkurransen, forteller at de ligger godt an med utskiftingen av strømmålere i kommunen.

- Vi har kommet omtrent halvvegs, og vi er i rute. Alle skal være byttet før nyttår, og det rekker vi med god margin, sier han.

Han legger til at de har fått mange gode tilbakemeldinger fra de som allerede har fått byttet måleren sin.

- Vi er i et samarbeidsprosjekt med de andre strømselskapene i fylket, og til sammen er det 150.000 målere som skal byttes. Nå er vi ferdige med rundt 120.000, så Rauma er blant de siste som går over, forklarer han.

- Fornøyd med deltakelsen

Totalt var rundt 40 deltakere med i konkurransen, men det var lov å prøve flere ganger. Den beste familieinnsatsen var det utvilsomt familien Fugledal Kvarsnes som stilte med.

- Jeg vil tippe det har blitt kastet over 200 kast her i dag. Man merker at konkurranseinnstinktet blir tent hos enkelte, selv om det er en uhøytidelig konkurranse. Det er moro, sier markedssjef Lars Smisethjell.

Rauma Energi arrangerte noe liknende på en åpen dag i 1996. Da var det nok enda flere med, men Vee Midtun er fornøyd med dagens oppmøte:

- Det var omtrent som forventet. Vi er fornøyde med at såppass mange kom og hadde det kjekt, selv om vi selvsagt hadde hatt plass til enda flere.