Ifølge avdelingsleder ved skolen, Ole Tommy Ødegård, er målet med invitasjonen blant annet bedre rekruttering til restaurant- og matfag, som ikke fikk nok søkere til å starte opp fra høsten.

Avdelingsleder på Åndalsnes ungdomsskole, Therese Gråberg, sier dette opplegget ble veldig godt mottatt av 9.-klassingene.

– Det var en spennende dag. Og det som var artig, var disse stasjonene de hadde laget til. Der de fikk både informasjon, og de fikk se elever ved videregående som jobbet med faget. De fikk blant annet se elever som flamberte, mikset drinker og bakte boller. Vi lærere er også veldig fornøyd med måten det var lagt opp på. Og jeg håper mange fikk såpass innblikk i kokkefaget slik at det kan gi mersmak, sier Gråberg.

Ødegård forteller at de allerede har invitert til en ny inspirasjonsdag til høsten, der ungdomsskoleelevene får møte lærlinger og fagfolk fra bedrifter som RVS samarbeider med.