Frisk natur og frisk luft. Det har vært tema for fire nye frimerker som kommmer i salg fra 15. juni og som er laget i anledning av at Den Norske Turistforening er 150 år.

Det er bredden i turistforeningens aktiviteter som kommer til uttrykk på de fire frimerkene og Madeleine Karlstrøm forteller at hun fikk ganske frie tøyler til å velge da hun ble engasjert til å gjøre denne designjobben. Det lå imidlertid noen føringer. De fire frimerkene skulle dekke så mye som mulig av både sommer og vinter og fjell og sjø.

Svartvassbu ligger midt mellom Grøvdalen (Isfjorden) og Meringdal (Eikesdalsvatnet) på 900 m.o.h.

– Og som den turfantasten jeg er ble det en ganske eksklusiv oppgave å velge blant alt det vakre som finnes. Jeg landet på å bruke to av mine egne bilder som utgangspunkt for disse fire firmerkene og siden jeg har lagt en enorm elsk på Isfjorden og fjella der, falt valget mitt på motivet fra Svartvassbu. Det er noe med både beliggenheten og størrelsen på denne hytta som er helt unik og landskapet er både vakkert og vilt, sier Madeleine Karlstrøm.

– Har du overnattet på Svartvassbu også?

– Nei, det har jeg ikke, men jeg har vært værfast der og tilbrakte noen timer der for at været skulle gi seg.

De fire nye frimerkene blir altså lagt ut for salg den 15. juni.

Raumafrelst: Designer Madeleine Karlstrøm forteller at hun har lagt stor elsk på Isfjorden og fjella der. Foto: Stein Siem