Bergen Group Aak opplever økt etterspørsel og søker nå etter 30 nye personer innen tilkomstteknikk. En rammeavtale med en internasjonal operatør på norsk sokkel, til en verdi av 40 til 60 millioner kroner er noe av grunnen til at selskapet må ansatte mange flere. Konsernsjef i Bergen Group ASA, Torgeir Nærø, forteller at de i tillegg opplever generell oppgang i flere sektorer.

– 30 nye klatrere er mange. Er rekrutteringsarbeidet lett?

– Nei, overhodet ikke. Forhåpentligvis greier vi å rekruttere folk både i Romsdalen og her i Bergens-området.

– Greier dere få på plass alle?

– Vi har som mål å få det på plass, og så får vi se hvor lang tid det tar. I dag har vi betydelig innleie av folk, men det er det dårlig økonomi i.

– Det har vært jobbet for egen linje for tilkomstteknikk på Rauma videregående skole. Hadde ei slik linje hjulpet dere?

– Ja, det hadde det. Akkurat nå er vi i en fase med altfor få tilkomstteknikere, så for oss er det god timing for å starte ei slik linje. Det å få styrt flere inn i ei slik utdanning hadde vært til hjelp, svarer Nærø.

Lang Rauma-historie

Bergen Group Aak er det tidligere Rauma-selskapet Aak Energy Services. Selskapets avdeling i Rauma ble i 2017 nedskalert. Kontoret på Åndalsnes ble lagt ned, men lager og fire ansatte er samlet i Isfjorden. Aak Energy Services opplevde i likhet med andre i olje- og gassindustrien, store utfordringer i en periode.

Leder for prosjektavdelingen i Bergen Group Aak, Gisle Rune Drivenes, sier til Vest Næringsråd at de en stund måtte ta til takke med lavere omsetning på grunn av sviktende marked, men at det nå, etter tre år, har snudd.

Han sier videre til Vest næringsråd, som er en privat medlemsorganisasjon for næringslivsaktører, at konsernet ser på Aak som en hjørnestein.

– De vil utvikle selskapet tilbake til hva det en gang var, – før lavkonjunkturene slo til, sier han.

Bergen Group Aak, som i dag har hovedkontor på Sotra, har om lag 60 ansatte.