Fire har fått påvist kikhoste

– Dette er ikke en farlig sykdom, presiserer kommunelege Jon Sverre Aursand.

Ingen Kikhoste-epidemi: Kommunelege Jon Sverre Aursand. Foto: evy kavli  Foto: Evy kavli

Nyheter

Det er flere i kommunen som har hoste ifølge kommunelegen, men kun fire som har fått påvist kikhoste.

– Vi har tatt prøver av flere, men det er bare fire som har fått påvist smitten. Det er ikke en farlig sykdom, annet enn for de spedbarn som ennå ikke er vaksinert. Alle barn får vaksinasjon mot sykdommen i programmet som er lagt opp for barn, sier Aursand som derfor oppfordrer voksne til å sørge for å få sine barn vaksinert mot sykdommen.

– Hvor lenge varer vaksinasjonen?

– Den skal vare langt ut i voksen alder, men dette er ingen livstruende greier. Ikke mer alvorlig enn andre infeksjoner, men noen av de fire, som er i alderen mellom fem og 73 år, har fått antibiotika for å mildne forløpet noe, sier han.

– Hvordan smittes kikhoste?

– Som vanlige luftvegsinfeksjoner, ved dråpesmitte.

– Hvor mange må være smittet før man kan snakke om en epidemi?

– Da skal det være mer enn fire personer, påpeker Aursand.