Har har ingen planer om blytunge investeringer og å sette seg i gjeld til langt oppover ørene. Per Olav Østigård er den nye eieren av Soggebru camping. Campingen med fire små hytter, en knøttliten kiosk og et beskjedent sanitæranlegg med et minimum av fasiliteter. Det finnes ingen tv-skjerm og ikke noe internett.

– Jeg har kanskje den minste campingplassen, men jeg har også plassen med desidert best utsikt og elva Rauma som aller nærmeste nabo. Jeg har dessuten 800.000 turister på veg til eller fra Trollstigen som mine potensielle kunder, sier Per Olav som bokstavelig talt slår et slag for den gammeldagse campingplassen. Billig og enkelt er konseptet og Per Olav mener stadig større kundegrupper leter etter akkurat slike løsninger. Pengene de sparer på det, skal de bruke til helt andre ting og ikke til kostbare overnattinger.

Per Olav flyttet tilbake til Rauma for vel ett år siden og drev campingplassen også i fjor. Da høstet han nok erfaringer til at han nå tror på konseptet og vil al det leve videre.

Lang historie

– Historien her kan vi skrive helt tilbake til tidlig på 1950-tallet da min bestefar jobbet med å hesje høg like ved. Da kom noen tyske turister og lurte på om de kunne få sette opp telt mellom hesjene. Det ville ikke bestefar før han ble tilbudt penger for det. Dermed snudde bestefar og etablerte teltplass med et utedo, forteller Per Olav om tradisjonene som plassen er tuftet på. På 1970- og 80-tallet kom fire hytter, en campingkiosk for is og brus og et toalettanlegg med do og dusj.

– Jeg vokste opp med å sitte i den kiosken sammen med min mor, seier Per Olav.

Nå vil han fortsette med is og brus og kanskje en sjokolade eller to som et beskjedent utvalg i kiosken. Han regner med at nå toppsesongens etter inn, så må han være på plassen hele dagen uansett og kan like gjerne ha litt å tilby kundene sine.

– Ja, sjøl om alt har forandret seg fra den gangen alle butikker var stengt på søndag, tidlig på lørdag og alle kvelder, sier den nostalgiske campingeieren.

Per Olav Østigård forteller at erfaringene fra i fjor forteller at teltturisme igjen er i ferd med å ta seg opp og at mange som reiser rundt for å samle spektakulære naturopplevelser, synes telt er en utmerket måte å feriere på.

– Min mor hadde dessuten i årevis veldig god kontakt med basehoppmiljøet, sier Per Olav og legger til at et annet mål med den enkle campingplassen er å være mye til stede, bygge gode relasjoner med gjestene og å være et vandrende lite informasjonskontor som kan fortelle om alle de skjulte perlene som internett ikke forteller ett eneste ord om.