Markerer overgang til nye strømmålere med mesterskap

Lørdag kårer Rauma Energi Raumamestere i kast av strømmåler.

Pokal og heder: Vinnerne av Raumamesterskapet i målerkasting vinner både heder, ære og pokal. – Dette blir artig, sier markedssjef Lars Smisethjell og salgs- og kundekonsulent Tone Harvold Foto: Stine Vandevjen Olsen  Foto: Stine Vandevjen Olsen

Kast: Kjetil Alnæs i arrangørkomiteen tester at målerkastinga fungerer. Foto: Anders Sletta, Rauma Energi AS  Foto: Anders Sletta, Rauma Energi AS.

Nyheter

De gamle strømmålerne er på veg ut, og nye, såkalte «smarte strømmålere» er på veg inn.

Derfor passer det å nå bra å ta opp en aktivitet som også har vært arrangert av Rauma Energi tidligere – nemlig strømmålerkast.

– Men det har aldri vært arrangert Raumamesterskap før, så dette er en historisk begivenhet, forteller markedssjef Lars Smisethjell.

Stolt jubilant

Konkurransen finner sted ved Norsk Tindesenter lørdag.

– Jeg vet ikke helt hvem som kom på det, men vi ble enige om at vi måtte prøve å få det til i jubileumsåret, sier Tone Harvold, salgs- og kundekonsulent i Rauma Energi.

Rauma Energi AS fyller 100 år i 2018. I den forbindelse gjennomfører de ulike aktiviteter.

– Blant annet har vi overrakt elektrisk taxi-sykkel til Rauma Helsehus i forbindelse med åpning av huset, og vi har vært samarbeidspartner med Åndalsnes Musikkforening som markerte sitt 100-års jubileum på Rauma kulturhus tidligere i år. Vi kommer også med egen jubileumsbok før jubileumsåret er omme, og vi har andre aktiviteter på gang, forklarer Smisethjell.

I jubileumskomiteen sitter de to sammen med Alf Vee Midtun, Anders Sletta og Kjetil Alnæs.

Støt, ikke kast

Smisethjell og Harvold håper se mange ved Tindesenteret lørdag.

– Vi har tilpasset det til andre arrangement i sentrum slik at det ikke krasjer, forklarer de.

Smisethjell presiserer at det kun er lov å «støte» strømmålere, ikke å kaste.

– Vi følger reglementet rundt kulestøting i friidrett; med andre ord skal målerne støtes innenfor et begrenset område, forklarer han.

Premie til alle

Det blir premie til alle, og pokal til vinnerne i klassene for gutter, jenter, menn og kvinner.

– Det kan også bli andre overraskelser i forbindelse med arrangementet. Vi oppfordrer alle til å komme, både for å delta og for å følge arrangementet på nært hold, sier Smisethjell.