Isfjordingen var i helga i aksjon i Birkebeinerløpet som er 21 km. Snart venter en distanse som er nesten fire ganger så lang.

Knut-Leo har nemlig meldt seg på og fått plass i Hornindal Rundt som er 75-kilometer langt og noe av det hardeste som er å oppdrive på løpsfronten i Norge. Sæther har meldt seg på og fått startplass i ultraløpet som setter store krav til deltakernes fysikk. For det er mange høydemeter som skal forseres før løperne er tilbake til utgangspunktet. Fjorårets utgave ble både våt og kald ettersom det kom betydelige nedbørsmengder før og under løpet.

– Knut-Leo har vært med tidligere og vet hva som venter i Hornindal. 30-åringen kommer nok til å klare dette såfremt han holder seg skadefri og unngår uhell, sa Kjell Christian Fagerberg fra Åndalsnes. Han var en av raumaværingene som hadde tatt turen til Mjøs-traktene for å delta i Birkebeinerløpet

Fagerberg kunne fortelle at det har blitt en tradisjon at de stiller. Mye fordi de synes løpet er en passe utfordring og at det er sosialt når de reiser sammen.

To debutanter

Både Fagerberg og Sæther har vært med før og visste sånn sett hva som var i vente. I reisefølget var det også to debutanter. Både Sondre Nordstøl og Anders Sletta var med for første gang. Sæther var den som gikk seirende ut av konkurransen om å bli best i vennegjengen. Knut-Leo gjorde unna halvmaraton i terrenget på 1 time og 28 minutter. Det var ei tid som lot seg høre i varmen i Lillehammer-traktene lørdag.

Det var så hett at mange av deltakerne fikk problemer. Det ble gjort et poeng ut av at det var nesten 60 graders temperaturforskjell på rennet og løpet. I mars ble det målt over 30 minusgrader på flere steder langs løypa på renndagen. 28-29 plussgrader viste kvikksølvet da de fleste løperne nærmet seg målgang i Birkebeinerløpet. Fagerberg la ikke skjul på at det var trykkende da han tok fatt på de siste kilometerne.

– Jeg fylte på med drikke og prøvde å løpe så kontrollert som mulig, sa han som også har testet ut Ultra-Birken som er nesten sju mil lang. I år nøyde de seg med det ordinære Birkebeinerløpet som også er en liten kraftanstrengelse. Spesielt så lenge det er varmt og andre faktorer som påvirker prestasjonen. Fagerborg var godt fornøyd med at han klarte merket. Etter løpet var det sosialt samvær for han og reisefølget på Hafjell hvor de leide seg inn.