Mein er mor til Mie Kristiane (10), Viola Nikoline (5) og Lukas Kleiva Alfarnes (1). Ine har barna Elias (6) og Lina Kleiva Arstim (4).

Tvillingsøstrene stilte positivt opp og tok med seg alle barna på en tur til Rampestreken sammen med Åndalsnes Avis. På vei opp i strålende sol, forteller søstrene om en lykkelig barndom med mye turer i skog og mark. Denne viktige turgleden vil de begge videreføre til sine barn.

De liker alle å være ute og gå på turer. Mie ble fjellprinsesse allerede som 5-åring. De andre barna er godt i gang med de populære fjellprinsesse- og fjellprinsturene. Alle koser seg mye i fjellheimen med medbrakt niste og drikke.

– Barna, familielivet og jobben er det vi begge har som hovedprioritet. Derfor blir det stort sett korte og sosiale turer sammen med barna, sier søstrene, som understreker at all trening gir energi.

Tidsklemma er merkbar i de to aktive familiene. Både Ine og Mein kunne tenkt seg at døgnet hadde flere timer, slik at de oftere kunne utfordre seg med lengre og krevende turer.

– Vi liker godt å pushe hverandre. Vi er både konkurrenter og treningspartnere, og er vel egentlig ganske jevngode på det meste, sier Mein, og legger til at Ine har litt bedre kondis.

Ine har deltatt på Trollveggen Triathlon to ganger tidligere. Under årets tiårsjubileum har hun overtalt Mein til også å delta. Mein på sin side har tatt utfordringen, og mener det var en grei motivasjon til å komme i gang med treningen etter at minstemann ble født.

Fjellfestivalen

Begge har vært aktiv i Fjellfestivalen en årrekke, enten som deltakere eller som frivillige. De syns Fjellfestivalen er en flott festival med flotte arrangement og spennende turer.

- Hvorfor delta på Trollveggen Triathlon?

– Det er alltid viktig å utfordre seg sjøl. Vi har alltid syns det har vært kult å se på Trollveggen Triathlon, og har lenge drømt om sjøl å delta. Det er viktig å sette seg mål for å ha motivasjon til å trene. Ved å melde oss på triathlon går vi ut av komfortsonen, sjøl om vi vet at mestringsfølelsen er enorm når man passerer målstreken, sier tvillingsøstrene Ine Marie og Mein Kristine Kleiva, på tur med barna Elias, Lina, Mie Kristiane, Viola Nikoline og Lukas.

De blide søstrene beskriver seg sjøl som amatører, og syns det er gøy med utfordringer der de gjerne konkurrerer mot seg sjøl. Nå er det Trollveggen Triathlon som er neste utfordring.

På tur:Ine og Mein Kleiva, med barna Elias, Lina, Lukas, Mie Kristiane og Viola Nikoline på Rampestreken.