Både liten og stor, 27 i tallet, var sist søndag på opplevelsestur, der de ble kjent med de mest vanlige artene som finnes i fjæra, både hvordan de lever og hva de spiser.

Det er Barnas Turlag Rauma, i samarbeid med Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal, som står bak det spennende tiltaket.

– Kom og se den fine fisken vi har funnet, sier Elea (3), og tar fotografen tillitsfull i hånden for å vise en liten sei som svømmer i et lite oppbevaringskar. Elea og de andre barna syntes det var veldig spennende og mye å se i fjæra.

Planter i havet

Både Elea og Milla (7) fra Åfarnes viser fram tang de har funnet i sjøkanten.

– Tang er planter i havet som lager oksygen på samme måte som planter på land, forklarer Marte Melbø i Friluftsrådet, som forteller om det spennende livet i fjæra.

– Rauma er en av 17 medlemskommuner vi besøker, forteller Melbø, som vanligvis besøker skoler og barnehager. Men å lete etter levende skapninger på denne måten, er jo ekstra spennende, sier hun, og legger til at de samtidig plukker søppel når de først er på tur.

Alle er i full aktivitet. Noen går bare langs fjøra, andre vasser i sjøkanten, mens andre prøver fiskelykken med stang. Alt de finner av levende skapninger, samler de i bøtter og kar, før de til slutt lager sitt eget akvarium.

Sløyet

Marte Melbø fikk alle øyner rettet mot seg, da hun sløyet en liten fisk og viste hva den hadde inne i den lille kroppen sin

Rose Marie Jonassen, frivillig i Barnas Turlag Rauma, var meget fornøyd med søndagens opplevelsestur, og fortalte om de ulike aktivitetene som er beskrevet på egen facebookside.