Rocketog til RaumaRock fra Østlandet, er ikke noe nytt. Festivalen hadde i åra 2010-11 og 12 rocketog fra Oslo med ordinært tog i regi av NSB. Det gikk også et slikt tog i 2016.

Det nye i år, er at toget er et dedikert rocketog fra Hamar til Åndalsnes, uten togbytte på Dombås, og med artister om bord. Togsettet med lok, kommer fra Norsk Jernbanemuseum på Hamar, og kjøres også av deres personale.

Ruta på plass

– Akkurat i dag har vi fått på plass ruta. Det var en utfordrende jobb, sier Ronny Martinsen.

Han kan fortelle at rocketoget har avgang torsdag 2. august, like før halv ti på formiddagen fra Hamar, med ankomst Åndalsnes like før halv tre. Returen etter at RaumaRock er over, er tidlig søndag morgen.

– Det går litt før åtte, så det er litt tidlig for enkelte kanskje, men det var den eneste returen vi fikk, hvis det ikke skulle bli lørdag kveld. Det passer jo dårlig, sier Martinsen og ler.

Toget føres av et diesel lok og vil ha 6 vogner, med kapasitet for 240 passasjerer. Toget er et såkalt stålvognstog som var i drift frem til 90-tallet på blant annet Nordlandsbanen.

Samme tog

– Det er det samme toget som vi har kjørt cruisepassasjerene på under vintercruise hos dere. Det har vært en kjempesuksess, med over 2000 reisende, forteller Martinsen, som selv vil være en av to lokførere på toget.

– Jeg har kjørt mye på Raumabanen med akkurat det dieselloket tidligere, da det var i bruk, så det skal gå bra. Ellers vil vi ha tre, fire andre om bord som skal betjene passasjerene, forklarer han.

Siden turen er forholdsvis lang, vil det også bli servert mat.

– Vi har ikke bestemt hva enda, men det blir vel noe rockemat, som gryterett kanskje. Vi må også få på plass en skjenkebevilling som vi jobber med i disse dager. Vi regner med at det vil gå i orden. På et rocketog må vi få på plass det, sier han.

Det vil også bli bygd en scene i ett av vognsettene, der en eller flere artister skal underholde. Det har festivalledelsen kontroll på, ifølge Martinsen.

Festivalsjef Dag Inge Landbakk kan bekrefte det.

– Artisten, eller artistene, som skal underholde på toget, er ikke helt i boks enda, men det kommer. Vi vil komme med en pressemelding så fort det er på plass, sier Landbakk.

50 av plassene på Rocketoget, er avsatt til RaumaRock.

– Billettene er gratis til dem som har kjøpt festivalpass i forkant. Og der er det førstemann til mølla, som tidligere, sier Landbakk.

De resterende 180 plassene på rocketoget, vil bli lagt ut for salg som vanlige billetter på Ticketmaster.