82 hyttetomter står nå klare for salg på Herje, i det som trolig er Raumas største hyttefelt.

– Jeg vet i alle fall ikke om noe felt som er større, sier Aleksander Remen Slemmen.

I sola, sittende på rastebordet ved det store reklameskiltet oppi feltet, er det utsikt og sjø på ene kanten, og fjell på andre. Utbygger Aleksander Remen Slemmen har brukt mye tid på prosjekt hyttefelt de siste åra. Nå er han utålmodig etter å få solgt den første tomta.

– Skal markedsføre mer

– Jeg er veldig utålmodig. Vi hadde visning i pinsa, men da kom det ingen. Nå endrer vi markedsføringsstrategi, fra i hovedsak Facebook-annonsering, til annonser i aviser. Jeg har tro på at vi da får gjort tilbudet mer kjent, sier 30-åringen som for noen år siden bestemte seg for å bygge videre på feltet med 14 hytter, som faren etablerte for over 20 år siden.

Vil bidra til lokal vekst

– Motivasjonen min for å starte med dette er at det er artig at det er aktivitet her. Jeg tenker at dette hyttefeltet kan være med på å skape arbeidsplasser, og kanskje kan det være med på å opprettholde butikken på Åfarnes, eller på Mittet. I tillegg vil hyttebygging og hytteboere generelt bidra til lokal handel. Og så startet jeg dette fordi det er artig å skape noe sjøl. Hvis en får solgt noe, da. Og det tror jeg, sier han.

Ser mulighetene

Nå venter han på at noen tar det forløsende steget, og bygger den første hytta.

– Jeg samarbeider med hytteleverandøren Tindehytte, som har hovedkontor på Ringebu. De forteller om felt som har stått tomme i seks år, før det plutselig løsner og rubbel og bit selges ut. Så de er positive. Nå diskuterer vi mulighetene for at de kan sette opp ei visningshytte her, men det er ikke bestemt noe ennå, sier Slemmen og legger til at tomtekjøpere står fritt til å bygge den hytta de vil, bare de holder seg innenfor reguleringsplanen.

Fem byggetrinn

Slemmen har, gjennom eget firma – Herje utvikling, stått for det meste av arbeidet i feltet. Kun sprenging har han fått hjelp til. Nå er det bora etter vatn, det er lagt ned strøm og kloakk, og det er veg helt opp. De 82 hyttetomtene er delt inn i fem ulike felt. Ifølge Slemmen er tomtestørrelsene fra den minste på om lag ett mål, til den største på nesten to.

– Det er store tomter. Her skal de ikke bygge hyttene oppå hverandre. Dette er også naturtomter med noe vegetasjon, sier han.

Han anslår utviklingskostnadene til å være tett på to millioner kroner for hvert felt. Sjøl har han satsa om lag to millioner kroner på prosjektet.

– Og da tenker jeg ikke på arbeidstimer. Det burde jeg selvfølgelig gjort på begynnelsen, men da hadde det blitt en minusprosjekt. På noe som dette nytter det ikke å telle timer.

– Er det et livsprosjekt dette?

– Det er det helt sikkert. Jeg håper på sikt at jeg kan få litt igjen for det. Jeg tenkte dette kunne være pensjonen min, men det vet man jo ikke om det blir.

– Mange utfordringer

– Men hadde jeg visst det jeg vet nå, før jeg startet, så hadde jeg nest sannsynlig ikke startet opp. For det har vært mange utfordringer. Allerede før en starter opp møter man krav som koster så mye at man mest har lyst å legge hele prosjektet på hylla, forteller Slemmen og sikter til blant annet krav om arkeologiske utgravinger, og krevende prosesser rundt reguleringsplan.

– Men nå gir jeg meg ikke!