Sødahlhuset tar serveringstilbudet helt ut, bokstavelig talt. Ved hjelp av en helt spesiell serveringsykkel kommer de til å bringe serveringstilbudet ut dit folk er i sentrum av Åndalsnes.

– Rett og slett for å få enda mer ut av høgsesongen om sommeren, forteller Mari Melbø Rødstøl og legger til at en god sesong på sommeren er det som må til for at kafeen skal kunne holde åpent året rundt.

Og den nye sykkelen, som er en elsykkel, er på mange måter et «kinderegg». Innholdet og mulighetene er mange ifølge daglig leder ved Sødahlhuset Edda Thorsrud. Foreløpig er ikke detaljplanene lagt, mye vil bli til mens de sykler.

Ved Romsdalseggen-bussen hver morgen

– I stedet for at andre lager en pop-up butikk i sentrum for å benytte seg av den folkerike turistsesongen, så kan vi like godt gjøre det på denne måten. Vi tor denne måten å oppsøke folk på vil ha et stort potensial, sier Mari og tar på seg en frisk rød sykkelhjelm. De to damene forteller at sykkelen alltid skal inneholde kaffe og fersk bakst og at den alltid blir å finne ved bussen som hver morgen har avgang til Romsdalseggen. De mener svært mange sikkert vil la seg friste til å ta med en fersk kanelsnurr i tursekken.

– Dette er også en forretningsidé der vi kan være ganske impulsive. Ungdommer som kanskje skal ha sin første sommerjobb kan også få muligheten til å ta seg en salgstur med sykkelen. Vi kan rett og slett ta oss en sykkeltur på byen når vi ser at det er mye folk et sted. Kanskje skal vi også ha ei bjelle som identifiserer oss, eller kanskje musikk som er spesialkomponert, sier Mari Melbø Rødstøl. Edda legger til at de også vil bruke sykkelen til å synliggjøre Sødahlhuset som en plass å stikke innom for en lunsj eller en middag.

– Har dere også andre tanker med denne sykkelen?

– Vi kan for eksempel søke skjenkebevilling. Kanskje vi kan starte med catering og levere rundt om på arbeidsplassene på Åndalsnes. Mulighetene er mange og vi håper folk skal bli glade bare av å se sykkelen og det tilbudet vi gir, sier Mari.

– Ta med at folk med termokopp vil få kaffe til lavere pris. Vi har en utfordring med engangsemballasje, men vi kommer til å bruke de mest miljøvennlige kaffekoppene som er å oppdrive. Ellers blir det bare servietter, sier Edda.

– Når ser vi dere i gatene?

– Litt står igjen, men vi er i alle fall på plass når bussene til Romsdalseggen begynner å gå, sier damene som gleder seg til å bli elsykkelister i sommer.