Onsdag ble det klart at Åndalsnes og Isfjorden vassverk har fylkets beste drikkevann. De vant i klassen for grunnvannskilder, mens Kvanne vassverk i Surnadal vant i klassen for overflatekilder.

– Å vinne denne prisen er en anerkjennelse av det arbeidet som har blitt gjort av fagfolk i kommunen. Det er rett og slett en klapp på skuldra. I tillegg har vi gode leverandører, gode konsulenter og god politisk ryggdekning i det arbeidet vi gjør, sier Dag Søvik, som er avdelingsleder på VARS-området i Rauma kommune.

Tilsetter kalk

Åndalsnes og Isfjorden Vassverk gir vann til godt og vel halve kommunen – totalt sett får 4000 innbyggere på Åndalsnes, Veblungsnes og Isfjorden og områdene rundt vann fra vannverket.

– Hvorfor har vi så godt vann?

– Det er en kombinasjon av flere ting. For det første har vi gode råvarer, altså vannet. I tillegg tilfører vi kalk i vannet på en sånn måte at det setter god smak, sier han.

– Hver dag, hele året

Åndalsnes og Isfjorden vassverk vant tittelen «Norges beste vann» i 2010.

– Det er klart at det er både fint og moro å vinne en slik pris, men vi driver kontinuerlig med arbeid for å opprettholde den gode kvaliteten. Vårt mål er å levere det samme gode vannet til innbyggerne våre hele året, ikke bare den ene dagen det skal tappes vann til konkurransen, sier han.