Tirsdag sa Utvalg for plan og forvaltning ja til dispensasjonssøknaden fra Raumasenteret Eiendom AS. Det betyr at de kan starte opp hotelldrift.

Alle de ni i utvalget var enige om å gi dispensasjonen, men det var noe uenighet knyttet til formuleringene i vedtaket. Til slutt var det likevel rådmannens innstilling (som har gått fra negativ til positiv siden forrige møte), som ble vedtatt.

Dette er vedtaket

"Det gis dispensasjon etter pbl-§ 19-2 fra kommunedelplan for Åndalsnes og Tomtedelingsplan for Øran øst for etablering av hotell på Raumasenteret på Øran på følgende vilkår:

  • Kryss/avkjøring til området utbedres i henhold til gjeldende krav til avkjørsler fra offentlig veg.

  • Tilrettelegging for myke trafikanter i tilknytning til Raumasenteret sin eiendom.

  • Det utarbeides evakueringsplaner for Raumasenteret hotell.

Dokumentasjon på at samtlige vilkår er oppfylt må fremlegges ved søknad om ferdigattest. Rauma kommune vil kreve reguleringsplan ved ytterligere utvidelser eller utvikling av bygget og eller eiendommen."

- Veldig begeistret

I forrige planutvalgsmøte valgte planutvalget å utsette saken, for å gå i dialog med overordnede myndigheter og forhåpentligvis få kvittert ut ting de har reagert på.

- Jeg er veldig begeistra for det som har skjedd på den korte tida siden forrige møte. Det var akkurat dette vi ønsket, sier Kristoffer Bakke (H)

Også utvalgsleder Renate Soleim (H) var fornøyd:

- Vi håpte at vi skulle klare å kvittere ut det vi måtte, og nå kan vi gi dispensasjonen med disse vilkårene. Jeg synes at administrasjonen har gjort en god jobb, og er glad for at vi nå kan få det igjennom. Det var viktig å gjøre dette på en måte slik at det ikke blir stoppet av overordnede myndigheter etterpå, sier hun.

Det ble noe debatt knyttet til punkitene om utbedring av kryss og tilrettelegging for myke trafikanter.

- Jeg kan ikke snakke for Statens vegvesen, men det er nok ikke snakk om en avkjøringsfil som Raumasenteret må bekoste her. Det er antakelig snakk om en trafikkdeler eller øy, slik man har fått i krysset ved Circle K, sier David Grøvdal (Ap).

- Nå blir det sjampanje på Soltinn

Senterleder Tonje Dahle Hovde og eier av Spiseriet Soltinn Rune Skeide var lettet etter møtet.

- Jeg var ganske trygg på at det skulle gå igjennom nå, men det er veldig godt å få dette landet. Det har vært en ganske utmattende prosess, fordi dette er viktig for å sikre eksisterende arbeidsplasser. Nå er vi veldig glade for at vi kan kjøre igang, sier Dahle Hovde.

Skeide er enig:

- Det har vært slitsomt å bruke så mye energi på en politisk prosess, så det er en lettelse at det er i orden. Nå blir det sjampanje på Soltinn, ler han.

- Hva tenker dere om de kravene som henger ved dispensasjonen?

- Jeg tenker at de ikke er så dramatiske. Noe av dette er vi allerede i gang med, og vi har alt en skisse for hvordan vi vil løse avkjøringen til senteret. Så dette tror vi at vi skal få til, sier Tonje Dahle Hovde.

- Når blir det hotellåpning?

- Det er litt vanskelig å si. Vi har vel beregnet rundt et halvt år i bygging, men så kommer det jo litt an på når det er lurt å åpne også. Men vi skal få med oss hele 2019-sesongen i hvertfall, sier Skeide.

- Vi har allerede kommet ganske langt i planleggingen, så nå er det bare å gyve løs. Det blir nok hektisk byggeaktivitet framover, sier Dahle Hovde.