I forrige møte i Utvalg for plan og forvaltning 16. april, valgte politikerne å utsette saken om hotelldrift på Raumasenteret.

De ba om at «Saken utsettes og sendes tilbake til administrasjonen for å kvittere ut nye moment som har kommet inn i saken og gjøre vurdering av næringspolitiske strategier».

Debatten gikk da mye på hva som er den enkleste - og raskeste - måten å få gjennomført hotellet på. Ingen av politikerne tok til orde for at de ikke ønsker hotell på Raumasenteret, men de var uenige om måten det bør gjøres på:

Skal man starte nytt reguleringsarbeid på stedet først, eller skal man skal gi dispensasjon og håpe at det skal gå greit å kvittere ut eventuelle innsigelser fra øvrige myndigheter. Utvalget landet til slutt på å utsette behandlingen til neste møte, i håp om å få kvittert ut mulige innsigelser på forhånd.

Ny innstilling

Forrige gang innstilte rådmannen til hotell-nei. Rådmannen innstiller nå på at det skal gis dispensasjon i saken. Men det er følgende krav knyttet til dispensasjonen:

  • Kryss/avkjøring til området utbedres i henhold til gjeldende krav til avkjørsler fra offentlig veg

  • Tilrettelegging for myke trafikanter i tilknytning til Raumasenteret sin eiendom.

  • Det utarbeides evakueringsplaner for Raumasenteret hotell.

Har varslet innsigelser

Statens Vegvesen har varslet at de vil vurdere å komme med en innsigelse dersom det ikke stilles krav om utbedring av dette krysset:

"Vi fraråder således kommunen å gi dispensasjon som omsøkt og rår til at området reguleres, med rekkefølgekrav om utbedring av kryss og ev. tilrettelegging for mjuke trafikanter inn til sentrum, før bruksendring som omsøkt tillates. Om kommunen likevel finner å kunne gi dispensasjon vil vi vurdere å påklage en slik dispensasjon dersom det ikke stilles vilkår om utbedring av krysset ved E136"

Møre og Romsdal fylkeskommune har frarådet å gi dispensasjonen som det er søkt om, og råder sterkt til at dersom man skal gå videre med prosjektet, at det skjer gjennom en reguleringsprossess.

- Dårlig tid

De som står bak hotellet har påpekt at det er viktig at det ikke tar for lang tid før driften kan starte.

– Hver måned og uke vi må bruke ekstra nå, jo mindre sannsynlighet er det for å få dette realisert, sa Tonje Dahle Hovde til Åndalsnes Avis etter forrige møte.

Potensiell hotelldriver Rune Skeide på Spiseriet Soltinn var enda mer direkte:

– Hvis jeg skal vente et år, så er det ikke sikkert arbeidsplassene finnes lenger. Jeg kan ikke vente et år til med å få et bein til å stå på. Her har ikke politikerne forstått hvor viktig tiden er, sier han.

Behandles i dag

Planutvalget har møte tirsdag klokka 12.30. Her kan du lese hele saksframlegget i saken.