– Som et tilsvar til Svein Ingar Hovdes ord i artikkelen om manglende korpsmusikk på Åfarnes 17. mai, vil vi nå invitere til en rekrutteringskveld på Åfarnes skole. Det er klart vi kan komme og spille på Åfarnes også på 17. mai. Vi har jo barn derfra som spiller i korpset, og nå håper vi på enda flere, sier Monica Hagen, styremedlem i korpset.

Korpsledelsen vil komme til Åfarnes skole førstkommende onsdag og kjøre instrument-prøver.

Mange medlemmer

– Korpset er i oppsving for tida og vi begynner å bli mange. Men det blir aldri nok spilleglade folk. Det er jo kjekt med korps hele året, ikke bare på 17. mai, sier Hagen.

Korpset med drilltroppen består nå av over 50 deltakere og til 17. mai var det ikke plass til alle i bussen.

– Vi måtte kjøre privatbiler i tillegg. Det er veldig kjekt, sier Hagen og forteller om litt av alt det korpsmedlemmene får lov til å være med på i løpet av året.

Mange aktiviteter

– I år skal vi i juni på korpstur til Tyskland blant annet, og vi deltar på mange forskjellige festivaler og seminar. Det er kjekt på øving også. For dem som liker forskjellig type musikk, spiller vi mye populærmusikk som blant annet Michael Jackson, å driver vi og lærer marsjversjonen av YMCA og det tar litt av, ler Hagen som selv har barn i korpset.

– Vi ser at de blir ekstra ivrig på øving når det er låter de liker godt, sier hun.

Nå håper de å få rekruttert enda flere korpsmedlemmer på Åfarnes onsdag.