– Det var en tredelt søknad og vi fikk nesten det vi hadde søkt om, sier Maria Holo Leikarnes som er daglig leder i Molde og Romsdal turistforening. Med det er også Maria ansvarlig for å bruke en del av pengene som Romsdalseggen er blitt tildelt av Miljødirektoratet.

Maria forteller at søknaden var delt mellom det å få penger til opprusting av stien, det å få utarbeidet en forvaltningsplan for stien og det å bedre informasjonsarbeidet rundt stien. Norsk Tindesenter skal stå bak arbeidet med forvaltningsplanen og Romsdal Reiseliv og Handel står bak informasjonstiltak.

– Vi må fordele midlene i henhold til fordelingen i søknaden, sier Maria Holo Leikarnes og viser til at alt skal rapporteres til direktoratet.

– Når vi kommer i gang med å steinlegge stien, avhenger av når sherpaene kan komme, sier Maria og forteller at utbedring av stien i Venjesdalen står på planen. 400 meter av stien er tatt før, nå står de neste 400 meterne for tur.

– Det er liten tvil om at behovet er kjempestort. Og det er dette området som nå er mest utsatt og i dag faktisk kan beskrives som et gjørmehøl, sier Maria og legger til at stein skal fraktes inn og stien skal steinlegges opp lia fra Venjesdalen.

– Her er deler av stien nå helt opp mot seks meter brei, forteller Maria.

– Når dette er gjort, er da hele stien bærekraftig fram til Åndalsnes?

– En del av midlene som er tildelt skal brukes til et forprosjekt som skal resultere i en forvaltningsplan for Romsdalseggen. Dette arbeidet skal ledes av Norsk Tindesenter. Det vil alltid være stort behov for å vedlikeholde en sti med så stor trafikk som vi her snakker om.

– Men nødbu og toalett blir ikke bygd?

– Nei, det har vi ikke fått penger til.

– Når vil det konkrete arbeidet bli satt i gang?

– Når sherpaene kan komme og når vi har stein på plass. Vi vil gjerne at det skal bli ferdig i løpet av høsten, sier Maria Holo Leikarnes.

Steinlagt: Målet er at stien i lia skal bli like god som her i starten i Venjesdalen.