Ungdommen overtar talerstolen

Åtte ungdomsskoleelever og en 18-åring skal holde tale under dagens nasjonaldagsfeiring i Rauma.

Unge talere: Tre unge gutter viser stor frimodighet og mot ved å holde årets tale på nasjonaldagen på Åndalsnes. Fra venstre Marcus Elias Vestnes Rødseth, Kristian Erlandsen Myklebostad og David Hanset Willa.  Foto: Stein Siem

Nyheter

Hele åtte ungdommer stiller med rak rygg på fem forskjellige steder i kommunen i dag.

De skal holde tale på 17.mai og er stolte over at de får lov til å være med på å føre en lang tradisjon videre.

- Jeg gleder meg virkelig og synes det er veldig artig å stå foran ei stor forsamling på den måten, sier Marcus Elias Vestnes Rødseth som skal holde tale på Åndalsnes sammen med klassekameratene Kristian Erlandsen Myklebostad og David Hanset Willa.

De tre forteller at alle i klassen ble spurt om de ville holde tale og at de tre var raske med å melde seg.

- Vi kommer til å minne folk på hvor godt vi har det her i landet og hvor heldige vi faktisk er som bor i dette landet, sier David Hanset Willa og mener det er mange som trenger å bli påmint om akkurat det.

15 år gamle Jakob Jablonski skal holde tale i Innfjorden, 15 år gamle Julie Fagervik Langnes på Åfarnes og 14-åringene Abner Østigård og Oline Blichfeldt Moa taler sammen i Torvik. 18 år gamle Mia Merlid skal holde tale både i heimbygda Isfjorden og for beboere og en del ansatte ved Rauma helsehus.

Vi presenterer et større intervju med sju av de unge talerne i vår papiravis kommende lørdag.