Stikk Ut er et stort dugnadsprosjekt

– For første gang samler vi alle Stikk Ut-turene i Møre og Romsdal, og presenterer til sammen 381 Stikk Ut-turer for store og små, sier kommunens Stikk Ut-kontakt Lillian Bjerkeli Grøvdal.
Nyheter

Hun er også avdelingsleder folkehelse, friskliv og mestring i Rauma.

Ingen er for liten og ingen er for stor, når dugnadsgjengen bak årets turmål i Rauma, samler seg for siste brifing før oppstart 1. mai. På et av møteromma i kulturhuset, serverer kultursjef Øystein Valde kaffe, mens Stikk Ut-kontakten tar siste gjennomgang.

Det er en entusiastisk gjeng fra hele kommunen som sitter rundt bordet, og får oversikt over alle turene som er klar fra 1. mai. Noen av turene må vente på grunn av snø.


Her er årets 18 Stikkut-poster i Rauma

I dag offentliggjøres samtlige 381 StikkUt-poster i fylket. Nytt av året er TurboTUR.

 


På møtet får de frivillige utdelt brosjyrer, diverse skilt, klippetang og klippekort, samt orientering om bruken av appen og hvordan man ellers registrerer seg på nett.

– Ved å bruke appen, så søk opp morotur, der du oppretter en profil for registrering. Du kan også gå inn på internett, stikkut.no der du også kan registrere deg, sier Siv Lisbeth Krogset, som er en av de mange frivillige.

Gjeninnfører klippekort

–- Etter ønsker fra barnefamilier, så har Barnas Turlag Rauma gjeninnført klippekort på turmål. Dette er et tilskudd til årets Stikk Ut-turer, rettet mot barn fra 0–12 år, sier Arnstein S. Eide, frivillig i Barnas Turlag, og legger til at nødvendig info ligger på turbotur.no. På baksida av klippekortet står alle ti Turboturene, der sju av disse er Stikk Ut-turmål.


Nyhet i år: Turbotur for barna

Ti poster for barn mellom 0 og 12 år.

 

Åndalsnes Avis var med kontaktperson på Vågstranda, Katrine Granrud Straume, da hun satte opp skilt ved starten på Hjelviksvingene i Hjelvika. Turen til Litleneset som var Stikk Ut-tur i fjor, er i år en av kommunens ti Turboturer.

Katrine forteller at turen til Litleneset er opplevelsesrik både for liten og stor, der løypa er dekorert med både tusser og troll for dem som følger godt med. Framme ved målet, er det en hyggelig grillplass med gapahuk og gode fiskemuligheter.

– Alt arbeid med rydding av stier og merking blir i hele kommunen gjort på dugnad av frivillige. På flere av turmålene må det også tilrettelegges med trapper og bruer, sier Katrine.


 

Dette bevitner at det er en enorm dugnadsgjeng som også i år står bak årets Stikk Ut-turer i hele kommunen, med Turboturene og andre nærturer som et hyggelig tilskudd for hele familien. I Rauma er det rundt ti Stikk Ut-turer som står klare til åpning 1. mai.

– Følg med på våre heimesider og husk å registrere deg som bruker på stikkut.no oppfordrer kommunens Stikk Ut! -kontakt, Lillian Bjerkeli Grøvdal, som råder alle til å sjekke turbeskrivelsen på forhånd.